Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

CExN al PSD a votat în unanimitate aducerea de noi miniștri ai Cabinetului Ponta în Guvernul Grindeanu

Rovana Plumb revine pe cai mari!

Comitetul Executiv Național (CExN) al PSD a votat miercuri, în unanimitate, modificări în componenţa Cabinetului Grindeanu, cu numirea a doi foști miniștri ai Cabinetului Ponta în noul Guvern Grindeanu.

În afară de propunerea pentru noul ministru al Justiţiei, în urma demisiei lui Florin Iordache – pe fondul protestelor de stradă generate de adoptarea OUG 13 -, doi miniștri ar urma să fie remaniați.

Pentru portofoliul Justiției urmează să fi propus fostul judecător al Curții constituționale a României (CCR), Tudorel Toader.

Totodată, Mihai Tudose va prelua ministerul Economiei, înlocuindu-l pe Alexandru Petrescu, care va prelua ministerul Mediului de Afaceri şi Antreprenoriat.

De asemenea, Rovana Plumb va prelua ministerul Fondurilor Europene, înlocuind-o pe actualul ministru, Mihaela Toader.

Rovana Plumb a asigurat interimatul șefiei PSD în perioada când Victor Ponta s-a aflat în Turcia pentru operația de la genunchi și este autoarea proiectului legii salarizării unice, pe care însă nu l-a mai văzut nimeni, după revenirea la putere a PSD.

Acum, ministru al Muncii este Olguța Vasilescu, care lucrează la alt proiect de lege privind salarizarea unică. 

Tăriceanu: Propunerile ni s-au părut foarte bune

Anterior ședinței CExN a PSD a avut loc una a șefilor coaliției la guvernare (PSD-ALDE), unde au fost prezentate propunerile. Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că propunerile PSD pentru ministerele Justiţiei şi Mediului de Afaceri sunt „foarte bune”.

„Am avut o şedinţă a coaliţiei de guvernare. Am discutat cu colegii noştri despre numirile care vor fi făcute, însă având în vedere că PSD urmează să aibă CExN în care vor aproba aceste numiri, trebuie să aşteptaţi decizia politică a lor şi a premierului pentru a afla numele. Propunerile prezentate ni s-au părut foarte bune”, a spus Tăriceanu.

El a evitat să precizeze dacă Tudorel Toader va fi propus pentru ministerul Justiţiei, dar a arătat că nu ar reprezenta un impediment faptul că viitorul ministru este apolitic.

„Şi ministrul demisionat Jianu nu era un ministru cu carnet de partid. Rămân la convingerea mea că un guvern politic trebuie să aibă în exclusivitate miniştri politici, dar soluţia propusă de PSD mi se pare o bună rezolvare a problemei, având în vedere şi tensiunile care au dominat spaţiul public, ca să nu spun criza politică practic pe care am traversat-o. Cred că este o alegere bine făcută”, a spus Tăriceanu.

Întrebat care a fost rolul său în nominalizarea lui Tudorel Toader, Tăriceanu a răspuns: „Împreună cu colegul meu (Daniel Constantin, n.r.), facem parte din coaliţia de guvernare, deci cu toţii avem un rol”.

Tăriceanu: Nu îl schimbăm pe ministrul Energiei. A fost spitalizat, dar a revenit la minister

Deşi existau informaţii că ar putea fi schimbat ministrul Energiei, Toma Petcu, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că acesta nu va fi schimbat din funcţie, el arătând că acesta a fost spitalizat, dar şi-a reluat atribuţiile la minister.

„Nu avem de ce să discutăm situaţia de la ministerul Energiei. Momentan ministrul Toma Petcu este într-un tratament, a fost spitalizat, a ieşit din spital, şi-a reluat atribuţiile la minister. Astăzi chiar voi avea o întâlnire cu el pentru a discuta problemele legate de domeniul energetic pe care doreşte să mi le prezinte şi aşadar nu se pune niciun fel de problemă în legătură cu vreo posibilă schimbare la ministerul Energiei”, a spus Tăriceanu.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv