Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Cioloș a găsit metoda de blocare a adoptării OUG de amnistie și grațiere

Dacian Cioloş a anunţat că noul său partid PLUS – Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii – a depus marți la Curtea de Apel o cerere de suspendare a tuturor actelor administrative pe care le-ar putea adopta Guvernul în scopul modificării Codului penal şi a Codului de procedură penală, astfel că va bloca, practic, OUG privind amnistia şi graţierea.

„De ce Curtea de Apel? Considerăm că are baza legală să facă acest lucru, să ia această decizie, pentru că legea prevede că atâta vreme cât în Parlament există deja proiecte de legi de modificare a Codului penal şi Codului de procedură penală, Guvernul nu ar mai trebui să aibă dreptul să emită o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea acelor legi care deja sunt în proces de modificare în Parlament”, a spus fostul premier tehnocrat, într-o conferință de presă.

“Şi atunci considerăm că, dacă Curtea de Apel Bucureşti ajunge la această concluzie pe baza argumentelor pe care le-am prezentat, ar putea să ia această decizie – cu cât mai repede, cu atât mai bine – să suspende aceste acte administrative din Guvern şi să împiedicăm în felul acesta o OUG pe amnistie şi graţiere care să treacă dincolo de ceea ce Parlamentul ar trebui să decidă în acest caz’, a adăugat Dacian Cioloș.

Citiți AICI cererea de suspendare.

180 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv