Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Cioloș: “Nu am colaborat cu Securitatea”. Adeverințe de la CNSAS pentru toți șefii PLUS

Dacian Cioloș a declarat marți, după recentele atacuri în presă, că nu au colaborat cu Securitatea, iar pentru cei din PLUS care vor candida la funcții de conducere se vor solicita adeverințe de la CNSAS.

 

Totodată, toți membrii PLUS vor trebui să dea o declarație pe proprie răspundere că nu au colaborat cu SecuritateaDecizia urmează să fie luată sâmbătă, la Convenția Națională a PLUS.

Cioloș a precizat că fiecare trebuie să răspundă pentru faptele sale, nu ale rudelor.

„Nu am colaborat niciodată nici cu Securitatea, nici cu serviciile secrete, nu sunt nici vândut străinilor, nu am avut de-a face nici cu Soros, nici cu altcineva. Tot ce am obținut profesional am obținut pe forțe proprii, nu am avut pile, nu am avut pe nimeni în spate“, a spus el.

Dacian Cioloș a amintit că în primăvara anului trecut a anunțat intenția de înființare a unui nou partid – “am făcut-o în mod transparent”.

“În timp ce dosarul nostru era tergiversat, s-au înregistrat 5-6 patide noi. După discuțiile cu avocații, am ajuns la conclzuai că nu putem participa la alegerile europarlamentare; am decis să trecem la un plan B. Am ajuns la această concluzie după discuții cu juriști din partid – posibilitatea de a înregistra un alt partid de către fondatori care nu au notorietate. Unul dintre membrii comunității tematice justiție din platforma civică Mișcarea România Împreună, Adrian Iordache, a decis să-și asume această responsabilitate. Nu am știut cine sunt cei care înregistrează acest partid, nici nu m-a interesat. Știam că cei din comunitatea justiție se ocupă pentru a nu se ști despre înființarea partidului”, a relatat Cioloș.

“Nu știam cine e tatăl lui Adrian Iordache, nu facem dosare de cadre”

El a arătat că cei 3 fondatori au făcut acest demers pentru a ajuta acest partid, fără intenția de a se implica politic, iar Adrian Iordache a fost unul din inițiatorii acestui proiect.

Cioloș a spus că iordache este un avocat “serios, competent”.

“Noi nu am făcut o analiză a situației familiei dânsului. Nu știam cine e tatăl dânsului și nici nu m-a interesat, nu facem dosare de cadre. Ne interesează competența, și nu rudele. În societatea pe care o dorim, fiecare trebuie să fie responsabil pentru actele sale”, a adăugat el.

Cioloș a mai spus că regretă mesajul său de pe Facebook:

“Regret felul în care s-a interpretat mesajul meu de pe Facebook ca reacție la Marius Oprea, a fost o formulare nefericită, pe care o regret și îmi cer scuze celor care s-au simțit ofensați. Am vrut să spun că astfel de suspiciuni pot fi fabricate”. 

#Rezist îl atacă pe Cioloș pe Facebook. UPDATE! Postarea, ștearsă după un val de critici. Administratorul paginii își cere scuze

În legătură cu discuțiile și speculațiile legate de familia mea și de mine, nu am absolut nimic ce să-mi reproșez, tot ce fac este din convingere și nu am venit să iau, ci ca să dau. (…) Tatăl meu a fost un funcționar administrativ în Miliție, a ieșit la pensie de boală în 87 și a decedat în urmă cu 20 de ani. Fratele și sora mea și-au ales carierele fără sprijin. Nu am ce să le reproșez. Sora mea lucrează în Ministerul de Interne de 15 ani, își face treaba ca oricine altcineva, nu e agent secret. Soția mea, care e de origine franceză și care locuiește în România de mai bine de 20 de ani, nu are nicio rudă care să fi lucrat în serviciile secrete din Franța, nu are nicio rudă în politică. Socrul meu a fost maistru militar, e la pensie de mai bine de 20 de ani. De când am fost desemnat comisar european au început aceste speculații de influențe ale serviciilor secrete franceze. Are cineva impresia că eu aș fi putut trece de un vot în unanimitate în Comisia de agricultură din PE dacă eu n-aș fi știut ce vorbesc?”, a întrebat el retoric.

Cioloș aspus, în încheiere:  “Nu voi ceda, mergem mai departe, pentru că știm că o facem cu onestitate, curaj și știm că sunt oameni care s-au săturat și care vor altceva și pentru acei oameni am făcut această conferință de presă și voi răspunde la orice întrebare”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv