Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Comisia Juridică a dat aviz favorabil pentru arestarea deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu

Membrii Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor s-au reunit miercuri şi au dat aviz favorabil pentru reţinerea şi arestarea deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu.

ioan oltean

Cei doi sunt acuzaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de comiterea mai multor infracţiuni, respectiv de implicare în Mafia Retrocedărilor Ilegale.

Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu sunt bănuiţi că l-au ajutat pe afaceristul Mihai Rotaru, patronul clubului de fotbal CS Universitatea Craiova, că a obţinut despăgubiri uriaşe pentru un teren supraevaluat din Piteşti.

Procurorii DNA susţin că Oltean a încasat o şpagă de 600.000 de euro de la Rotaru pentru a-şi folosi influenţa şi a interveni pe lângă şefii Autorităţii Naţionale a Restituirii Proprietăţilor.

Astfel, DNA a anunţat că a început urmărirea penală pe numele lui Oltean, fost vicepreşedinte al Partidului Democrat Liberal, pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, iar pe numele lui Teodorescu, membru ANRP la vremea respectivă, s-a început urmărirea penală pentru abuz în serviciu.

Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, a solicitat ridicarea imunităţii celor doi deputaţi şi avize de la Parlament pentru reţinerea şi arestarea celor doi. Solicitările au ajuns la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.

Oltean şi Teodorescu au fost invitaţi miercuri să-şi studieze dosarele şi au fost audiaţi. Cu această ocazie, Oltean a ţinut să precizeze că “nu am fost niciodată în comuna Chitila sau la biserica din comuna Chitila (n.r. – acolo unde procurorii susţin că Oltean a primit şpaga de 600.000 de euro). Nu l-am cunoscut niciodată pe denunţător şi nu am luat bani de la Mihai Rotaru. Nu m-am purtat niciodată ca un şef. Am venit să prezint probe care arată că sunt nevinovat. Umilinţa mai mare nu am suferit”.

În ciuda acestui discurs, membrii Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor nu s-au lăsat înduioşaţi. Comisia Juridică a avizat favorabil solicitările DNA în cazul Oltean cu 14 voturi “pentru”, patru voturi “împotrivă” şi trei abţineri. În cazul Teodorescu au fost 15 voturi “pentru”, trei voturi “împotrivă” şi trei abţineri. În baza acestor avize favorabile se va vota în plen eventuala aprobare sau respingere a solicitărilor venite din partea DNA. Însă la modul în care decurg lucrurile, este foarte posibil ca săptămâna viitoare să se aprobe arestarea preventivă a celor doi deputaţi.

7 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv