Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Condamnatul Dragnea s-a dus la Iohannis cu 10 “principii” pe Justiție și 7 întrebări

Condamnatul penal Liviu Dragnea s-a dus miercuri la consultări la președintele Klaus Iohannis cu 10 “principii” pe care PSD le urmărește și cu 7 întrebări, la care așteaptă răspuns”.

Iată declarația lui Dragnea, la ieșirea de la consultări, unde a stat circa 30 de minute:

“A fost o discuție pot zice relativ așezată. Dl președinte ne-a exprimat punctul său de vedere despre legile Justiției, că ar trebui reluat procesul legislativ. Nu e nevoie, există OUG 82 în Parlament, care cuprinde o mare parte dintre recomandările Comisiei de la Veneșia. OUG a fost propusă de ministrul Toader în ruam întâlnirilor cu Comisia de la Veneția.

Nu am respins niciodată o discuție despre justiție, dimpotrivă, a fost un obiectiv asumat. Am decis din 2016 să nu dfacem greșeală să ne facem că nu vedem abuzurile la care sunt supuși cetățenii. Nu putem să ne facem că nu există protocoalele secrete, înțelegeri neconstituționale, nelegale, care au alimentat organizații oculte.

Nu putem să ne angajăm într-o discuție amplă, serioasă dacă nu dăm răspunsuri la întrebări importante, că trebuie să se stopeze abuzurile și să se stabilească efectele.

I-am lăsat d-lui președinte un set de 10 principii pe care le urmărim noi și pe care poate să le ia în considerare, și un set de 7 întrebări, la care poate ne va da vreodată răspuns”.

Printre “principii”, Dragnea a enumerat “stoparea abuzurilor împotriva cetățenilor, dreptul la viața privată și inviolabilitatea secretului corespondenței”.

Adică să dispară interceptările din dosarele în care baronii locali s-au demascat, crezând că vor fi etern la putere.

În plus, el a cerut “lustraţia magistraţilor care au fost colaboratori ai serviciilor de informaţii și au pus în aplicare protocoalele secrete prin încălcarea Constituţiei şi a legilor în vigoare” – deși nicio instanță nu a decis până acum – și nici Dragnea nu a cerut asta! – că protocoalele sunt ilegale. de altfel, inclusiv Ministerul Justiției are două protocoale secrete încheiate cu SRI.

UPDATE: Iată cele 10 “principii”, pe care acesta le-a citit (întrebările nu le-a divulgat):

10 Principii pentru independenţa reală a Justiţiei şi respectarea statului de drept

1) Respectarea Constituţiei României în litera şi spiritul ei, inclusiv în ceea ce priveşte statutul procurorilor şi judecătorilor

2) Stoparea abuzurilor din justiţie împotriva cetăţenilor şi înlăturarea efectelor produse.

3) Respectarea drepturilor fundamentale ale omului, garantate de Constituţia României şi de tratatele internaţionale, precum dreptul la apărare şi dreptul la un proces echitabil, prezumţia de nevinovăţie, dreptul la viaţă privată şi inviolabilitatea secretului corespondenţei.

4) Garantarea independenţei judecătorilor care înfăptuiesc actul de justiţie – atât faţă de mediul politic, dar şi faţă de orice alte forme de presiune exercitate din partea parchetelor sau din partea serviciilor de informaţii.

5) Garantarea independenţei procurorilor în instrumentarea cauzelor, în acord cu respectarea principiului constituţional al subordonării ierarhice. 

6) Răspunderea magistraţilor pentru reaua-credinţă şi grava neglijenţă în îndeplinirea atribuţiilor pe care le au.

7) Lustraţia magistraţilor care au fost colaboratori ai serviciilor de informaţii au pus în aplicare protocoalele secrete prin încălcarea Constituţiei şi a legilor în vigoare.

8) Garantarea independenţei sistemului judiciar faţă de orice imixtiune a serviciilor de informaţii.

9) Principiul celerităţii în instrumentarea şi soluţionarea cauzelor penale şi civile.

10) Principiul meritocraţiei şi al probităţii morale şi profesionale în promovarea magistraţilor în funcţiile superioare din sistemul judiciar.

Dragnea merge la Cotroceni cu Iordache, Nicolicea, Șerban Nicolae și Cazanciuc
272 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv