Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Consiliul Local al Sectorului 1 a decis: Transparență totală la Primărie

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat, în ședința de miercuri, asumarea Declaraţiei privind principiile de guvernare deschisă la nivelul Sectorului 1.

Prin aceasta, autoritatea locală se angajează să respecte și să promoveze următoarele principii:

  1. promovarea transparenței prin publicarea în format deschis a informațiilor de interes public și a seturilor de date aferente acestora;
  2.  respectarea și încurajarea participării cetățenilor;
  3. colaborarea cu membrii comunității (cetățeni, organizații non-guvernamentale, mediu academic, mediu privat) și alte autorități sau instituții publice;
  4. împărtășirea experienței dobândite;
  5. asigurarea unui cadru procedural pentru implementarea acțiunilor necesare respectării principiilor de guvernare deschisă.

”Am aderat la Declarația privind principiile de guvernare deschisă, deoarece îmi doresc o apropiere și mai mare a administrației locale de cetățean și nevoile acestuia. Transparența este un semn de normalitate și de respect pentru comunitatea locală, care, prin  vot, ne-a învestit cu încrederea ei să administrăm treburile Sectorului 1. Deja am luat mai multe măsuri de transparentizare a activității în Primăria Sectorului 1, printre care amintesc faptul că ședințele de Consiliu Local pot fi urmărite în direct pe site-ul primăriei”, a declarat primarul Dan Tudorache.

Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă este un acord internațional ce vizează angajarea guvernelor în promovarea transparenței, combaterea corupției și utilizarea noilor tehnologii pentru a consolida actul de guvernare și dialogul cu cetățenii.

Guvernul României a aderat la această inițiativă în anul 2011, iar în aprilie 2012 a aprobat prin Memorandum participarea României la Open Governement Partnership și primul plan național de acțiune pentru implementarea angajamentelor asumate, pentru perioada 2012-2014.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv