Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Dan Barna a fost reales președintele USR

Dan Barna a fost ales președintele USR pentru un nou mandat, prin vot electronic, în cadrul scrutinului on-line, desfășurat în perioada 1-5 septembrie.

Au votat 9.314 membri ai formațiunii, iar Barna a obținut 6.097 din voturi, reprezentând 65,75%.

Iată precizările, în postarea pe pagina de Facebook a USR:

„Dan Barna a fost ales președinte al USR pentru un nou mandat! Președintele USR este ales prin vot electronic secret de către toți membrii partidului, ceea ce îi asigură o largă reprezentativitate și legitimitate. În cadrul scrutinului intern, care s-a desfășurat online în perioada 1-5 septembrie, au votat 9.314 membri, iar Dan Barna a obținut 6.097 din voturi (65.75%). Mandatul președintelui USR este de maxim 4 ani, iar o persoană nu poate deține funcția de președinte mai mult de 10 ani, indiferent dacă anii sunt consecutivi sau nu.

Dan Barna a devenit președintele USR în octombrie 2017, în urma unui congres extraordinar. În ultimii doi ani, sub conducerea lui Dan Barna, partidul a avut o extindere accelerată și a ajuns la 16.000 de membri și peste 550 de filiale.

În urmă cu o lună de zile, Dan Barna a fost desemnat candidatul alianței USR-PLUS la alegerile prezidențiale din luna noiembrie a acestui an și în prezent strângem semnături pentru înscrierea în cursa electorală din noiembrie 2019″.

Niciun cuvânt despre contracandidații lui Barna, Cosette Chichirău, deputat USR de Iaşi, care a obținut 2.907 (31.35%) dintre voturilor membrilor USR, și Alexandru Surcel – 269 (2,90%) voturi.

Potrivit statutului, președintele USR este ales prin vot electronic secret de către toți membrii partidului, ceea ce îi asigură o largă reprezentativitate și legitimitate, se mai notează în comunicatul USR.

Rezultatul scrutinului intern va fi validat de Congresul USR care va avea loc la Timișoara pe 14 septembrie. În cadrul Congresului de la Timișoara vor fi aleși și noii membri ai Biroului Național al USR.

Mandatul președintelui USR este de maxim 4 ani, iar o persoană nu poate deține funcția de președinte mai mult de 10 ani, indiferent dacă anii sunt consecutivi sau nu, mai prevede statutul partidului.

73 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv