Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Dragnea nu vrea s-o lase pe Olguța pe dinafară

UPDATE! Dăncilă a sesizat CCR pe tema amânării de către Iohannis a numirii noilor miniștri la Transporturi și Dezvoltare

UPDATE: CCR a stabilit că părţile trebuie să transmită punctele de vedere până pe 13 decembrie. 

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat vineri, în debutul ședinței Guvernului, că a sesizat CCR pe tema amânării de către Iohannis a numirii noilor miniștri la Transporturi și Dezvoltare.

“Astăzi am sesizat Curtea Constituțională a României (CCR), pentru a soluționa acest blocaj creat de domnul președinte. Nu ne-am fi dorit acest lucru, dar interesul României este mai presus de jocul politic sau de campanie electorală”, a declarat Dăncilă.

Ea a spus joi că l-a sunat pe șeful statului și a vorbit despre remaniere, iar acesta i-a spus că “o să mai analizeze până săptămâna viitoare”.

“Avem în față o perioadă foarte grea. Trebuie să asigurăm o președinție de succes și nu ne putem juca cu astfel de lucruri. Președintele mi-a spus că o mai analizeze până săptămâna viitoare”, a susținut Dăncilă.

Klaus Iohannis nu a semnat însă decretele de revocare din funcție a miniștrilor Lucian Șova de la Transporturi și Paul Stănescu de la Dezvoltare, care au demisionat.

Miercuri, el a declarat că „soluția e la PSD, să vină cu oameni performanți”. 

Iohannis n-are de gând să-i numească miniștri pe Olguța și Drăghici
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că decizia de a sesiza CCR în legătură cu amânarea numirii miniștrilor de către Klaus Iohannis trebuie luată de premierul Viorica Dăncilă, cu susținerea coaliției.
 
PSD a decis în 20 noiembrie, la ședința Comitetului Executiv Național (CExN), remanierea lui Lucian Șova și a lui Paul Stănescu, propunându-i în locul lor pe Olguța Vasilescu și pe Ilan laufer.
 
Numai că Președintele Iohannis a refuzat numirile.
 
PSD a venit atunci cu o nouă propunere: Olguța Vasilescu la Dezvoltare și Mircea Drăghici la Transporturi.
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv