Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Dăncilă cere explicații de la Iohannis, după ce Rareș Bogdan a spus că procurorii o vor ancheta

Acuzată de Rareș Bogdan că a girat violențele jandarmilor din 10 august, Viorca Dăncilă cere explicații de la președintele Klaus Iohannis de ce europarlamentarul are informații că procurorii o vor ancheta.

“Am văzut că Rareș Bogdan, mesagerul lui Iohannis, a amenințat cu procurorii. Eu nu am o problemă să discut cu procurorii. Dar Klaus Iohannis trebuie să le explice românilor într-o dezbatere de ce a făcut așa ceva. Îi cer domnului Iohannis să iasă public să dea explicații țării de ce Rareș Bogdan, purtătorul de mesaj al lui Klaus Iohannis, are informații despre ce vor să facă procurorii”, a declarat, joi, Viorica Dăncilă.

“Toate aceste lucruri trebuie să ne îngrijoreze pentru că arată că avem un președinte dictator (…) ce își trimite mesagerii să amenințe cu dosare penale și discuții cu procurorii. Este un lucru fără precedent pe care nimeni nu trebuie să îl accepte. Azi e Viorica Dăncilă, mâine poate fi și un român care nu este de acord să ie se taie pensia sau salariul. Avem un președinte antieuropean, un președinte dictator care vrea să ne întoarcă în comunism”, a adăgat ea.

Iată ce a scris Rareș Bogdan pe Facebook: „Raportul 10 august a fost descretizat și trimis la DIICOT. Acu să vă văd! (…) Dezbatere cu interpusul unui grup infracțional organizat? Dezbatere cu un om care a girat gazarea și lovirea protestatarilor pe 10 august și i-a acuzat că au încercat să dea o lovitură de stat? Și îi acuză în continuare! Dezbatere vrea? Să se pregătească de dezbatere cu procurorii!!!”. 

“Ne îndreptăm spre un monopol de putere” 

Dăncilă a mai acuzat că “ne îndreptăm spre un monopol de putere al președintelui Iohannis, care vrea puterea absolută”.

Ea a cerut din nou o dezbatere publică cu contracandidatul său: “La 30 de ani de la căderea comunismului, vedem un președinte dictator care vrea puterea să o folosească împotriva celor care nu gândesc ca el. Vreau o dezbatere foarte aplicată, constructivă. Noi doi care am ocupat funcții la cel ami înalt nivel trebuie să venim cu un raport de activitate. În decursul celor 30 de ani au fost dezbateri și avem această datorie din respect pentru români. Vrem ca președintele să le arate respect”.

“Eram în concediu; jandarmii care au greșit vor plăti”

“Am credința că procurorii vor aduce lumină în dosarul 10 august. Îmi doresc ca dosarul să fie elucidat cât mai repede. Au fost jandarmi care au greșit, care vor plăti pentru greșelile lor, precum și grupul violent de protestatatari, dar este complet incorect să dai vina pe o instituție întreagă. Nu am ce să le spun anchetatorilor. Atunci eram în concediu timp de patru zile, pe care președintele mi l-a contestat la CCR”, s-a justificat candidata PSD la prezidențiale.

“Nu o să o vedeți pe Viorica Dăncilă încălcând legea”

Ea a mai spus că “nu o să vedeți pe Viorica Dăncilă încălcând legea”, amintind și despre ceasul din care parlamentarul Florin Roman a făcut un “fake news”.

“Nu am declarat ceasul în declarația de avere pentru că nu depășește valoarea pentru a fi trecută în declarația de avere. Dl Iohannis trebuie să-și asume istoria partidului, partid care a adus multe lacrimi pe fața pensionarilor și salariaților”, a mai spus Viorca Dăncilă.

 
130 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv