Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Dăncilă, despre desființarea Secției speciale: Nu vreau să intervin în justiție

Premierul Viorica Dăncilă a refuzat, marți, după ce moțiunea de cenzură împotriva Guvernului său a picat, să vorbească despre desființarea Secției speciale de anchetare a infracțiunilor din justiție, cerută încă din noiembrie 2018 de Comisia Europeană, pprin Raportul MCV, de Comisia de la Veneția și de GRECO.

”Nu vreau să intervin în justiție”, a spus Dăncilă. Ea a recunoscut că a avut o discuție cu noul ministru al Justiției, Ana Birchall, și că i-a spus că ”vreau ca nicio entitate, niciun ministru din guvern să nu facă referire sau să intervină în justiție, să nu mai aducă justiția în curtea Guvernului.

“Suntem un Guvern politic, orice decizie a noastră, orice afirmaţie, chiar dacă este a Guvernului României, va fi interpretată politic şi nu vreau ca alianţa PSD-ALDE să deconteze o eventuală greşeală”, a insistat premierul. 

Dăncilă a mai spus că a avut o întrevedere, marţi la ora 13.00, cu procurorul general al SUA, William Barr. 

„Am avut o discuţie şi am spus care e modul de abordare al Guvernului şi faptul că Executivul nu va interveni în justiţiei, îşi doreşte o justiţie independentă, dar şi respectarea drepturilor cetăţenilor. Acest lucru l-am spus public şi acelaşi lucru l-am spus şi procurorului general al SUA”, a precizat ea, asaltată de jurnaliști cu întrebări, la Parlament.

Ulterior, întrebată la un interviu la Adevărul Live de ce majoritatea parlamentară PSD – ALDE nu a ținut cont de recomandările Comisiei de la Veneția, Dăncilă a replicat că nici președintele Klaus Iohannis nu a ținut cont de recomandarea de a nu organiza referendumul simultan cu alegerile europarlamentare.

Când jurnaliștii i-au spus că românii au fost de acord cu acest referendum, ea a precizat: “Este foarte greu. Vedeți, parlamentarii răspuns și în fața alegătorilor. Eu le-am dat și un grad de libertate acum, iar dacă iau o decizie greșită, cu siguranță se va reflecta la alegeri. În același timp, eu nu vreau să fiu și președintele care le impun. O să am o discuție cu ei. S-a spus că am încălcat recomandările Comisiei de la Veneția. Dar aș vrea ca această abordare să nu mai fie cu dublă măsură. Să nu mai vorbim de dublu standard”.  

257 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv