Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Dăncilă, după ce a ratat a 3-a oară remanierea: Am văzut între Iohannis şi Tăriceanu o alianţă a ipocriziei şi a distrugerii

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, după ce preşedintele Klaus Iohanni i-a refuzat pentru a 3-a oară remanierea Guvernului, că șeful statului a bătut palma cu liderul ALDE, Călin Popescu tăriceanu, și că își continuă abuzul de putere. 

„Am văzut astăzi o nouă alianţă de conjunctură între domnul Iohannis şi domnul Tăriceanu, alianţa ipocriziei şi a distrugerii. În campanie, aceşti oameni de stat se transformă. Şi este o transformare urâtă, care vine din disperare şi care face rău României. Prin toate aceste lucruri pe care le fac – fie că abandonează guvernarea, că o blochează în fiecare săptămână sau că vor să taie toate veniturile românilor pe care am reuşit să le creştem în ultimii 3 ani – aceşti oameni s-au întors împotriva propriului popor. Avem o opoziţie cinică şi imatură care, orbită de interesele personale şi de campanie, a început să acţioneze împotriva oamenilor”, a declarat Viorica Dăncilă, la sediul PSD din Kiseleff.

Premierul a acuzat că atunci când nu le taie salariile bugetarilor, dreapta politică le blochează:

„Dacă nu am fi găsit soluţia deblocării activităţii ministerelor prin delegarea unor atribuţii către secretariatul general, oamenii ar fi stat neplătiţi mult timp. A trebuit să schimbăm proceduri şi să modificăm acte normative pentru ca oameni din ministere şi agenţii guvernamentale să-şi poată primi salariile. A trebuit să amânăm măsuri sau să redefinim activităţi ca să putem funcţiona.Iar domnul Iohannis a văzut aceste lucruri. A văzut şi apelurile sindicatelor care reclamau că oamenii nu îşi primesc banii, că este un drept fundamental şi că statul are obligaţia de a-l respecta.

E evident deja că partidul domnului Iohannis are o problemă cu bugetarii, că îi jignesc şi îi ameninţă oricând au ocazia că o să le taie veniturile, însă preşedintele a dus acest lucru la un alt nivel: pur şi simplu le refuză dreptul la plată oamenilor care muncesc. Când nu taie salariile, dreapta şi Iohannis le blochează. Aşa cum au încercat să blocheze şi nominalizarea Rovanei Plumb în calitate de comisar european. Cum blochează orice efort de îmbunătăţire a imaginii României în plan extern”, a adăugat Dăncilă.

Despre refuzul șefului statului de a numi noii miniștri propuși de ea, Dăncilă a spus: „Am asistat astăzi la un record personal al preşedintelui: reacţie rapidă la propunerile de miniştri, la doar o zi distanţă. Pentru domnul Iohannis, simţul urgenţei se activează doar în campanie. Din păcate însă, abuzul de putere continuă, sfidarea românilor continuă, nepăsarea faţă de problemele ţării continuă”.

“Este a treia piedică în trei săptămâni consecutive, a treia respingere de către Klaus Iohannis a eforturilor Guvernului de a funcţiona normal. Din nou, preşedintele se poziţionează împotriva românilor (…) Vreau să dau încă o dată asigurări ferme că nu voi ceda în faţa acestui blocaj, fiindcă am obligaţia să guvernez pentru România”, a încheiat premierul.

43 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv