Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
Ce post de comisar european vrea PSD pentru penalii Rovana Plumb sau Dan Nica

Dăncilă este interesată de portofoliile transporturi, energie sau mediu în CE

Premierul Viorica Dăncilă este interesată de portofoliile transporturi, energie sau mediu în Comisia Europeană, anunțul fiind făcut chiar de ea, miercuri, în debutul ședinței Guvernului.

„Am avut ieri (marţi – n.r.) la Bruxelles o întrevedere cu preşedintele ales Comisiei Europene, în cadrul căreia am avut o discuţie foarte bună despre viitorul proiectului european. Am discutat despre provocările cărora trebuie să le facă faţă Uniunea Europeană, provocări legate de migraţie, schimbări climatice, politică externă, astfel încât Europa să găsească soluţiile aşteptate de cetăţenii săi. Preşedintele CE a dorit să cunoască opinia României privind aceste aspecte în legătură cu care a demarat o consultare cu şefii de Guverne ai statelor membre”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că România este un stat implicat activ în proiectul european şi un argument în plus pentru astfel de portofolii a fost faptul că ţara noastră a avut rezultate foarte bune în perioada deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE.

„Referitor la viitorul comisiar european din partea României am discutat despre faptul că transporturile, energia sau mediul reprezintă domeniile de interes pentru ţara noastră în ceea ce priveşte portofoliul ce îi va fi alocat în viitoarea Comisie Europeană. Am subliniat faptul că România este o ţară implicată şi pentru noi este important să obţinem unul dintre aceste portofolii. Un argument în plus îl constituie faptul că România a obţinut rezultate remarcabile în exercitarea Preşedinţiei Consiliului UE şi a demonstrat că poate gestiona foarte bine dosarele de interes european”, a spus şeful Executivului.

„Pentru România, Comisia Europeană a fost şi este un partener cheie şi un pilon vital în arhitectura instituţională a UE. Am încredere că relaţia noastră cu CE va fi o legătură solidă”, aadăugat Dăncilă.
 
PSD defilează în continuare cu corupți în Comisia Europeană:
Dăncilă, la Ursula von der Leyen pentru a-și impune comisar pe unul dintre penalii Plumb sau Nica
33 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv