Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
"Negocierile" cu Netejoru, Lia Savonea, Gheorghe Stan și Dana Gârbovan au avut succes

Dăncilă ignoră avizul negativ al CSM pe modificarea OUG7: Aprobăm soluțiile convenite cu asociațiile săptămâna trecută

Premierul Viorica Dăncilă ignoră avizul negativ al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) dat marți proiectului de modificare a scandaloasei OUG 7/2019 și anunță că va adopta actul normativ în ședința Guvernului, care are loc marți după-amiază.

”Aprobăm în ședința de azi soluțiile convenite cu reprezentanții CSM și ai asociațiilor din domeniul juridic la întâlnirea de săptămâna trecută. Noile prevederi reflectă propunerile magistraților cu privire la principiul separării cariererelor și promovarea în funcțiile de conducere ale parchetelor. De asemenea, luăm măsuri pentru salarizarea corespunzătoare a angajaților IT din justiție. Acest act normativ a fost transmis CSM săptămâna trecută. Așa cum am spus, guvernul rămâne deschis dialogului constructiv pentru neclarități. În urma discuției, am transpus toate prevederile susținute de cei care au participat la acea ședință”, a susținut Dăncilă.

Amintim că în urmă cu o săptămână, după ce a adoptat OUG 7 fără să consulte magistrații, Dăncilă a chemat la discuții reprezentanții CSM, ai Inspecției Judiciare și ai asociațiilor profesionale. “Negocierile” s-au purtat însă numai cu susținătorii ordonanței: Dana Gârbovan de la UNJR, căreia fostul premier PSD Sorin Grindeanu îi propusese funcția de ministru al Justiției, Lucian Netejoru – șeful Inspecției Judiciare, al cărui mandat a fost prelungit de Toader printr-o OUG -, Gheorghe Stan, șeful Secției speciale de anchetare a magistraților, Lia Savonea – președinta CSM – și Elena Iordache, pe care ministrul a vizitat-o săptămâna trecută la Parchetul General, unde “a venit tiptil” să facă “combinații obscure” – așa cum a acuzat procurorul general Augustin Lazăr.

271 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv