Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Dăncilă: PSD își dorește candidat propriu la prezidențiale, susținut de ALDE și Pro România

Viorica Dăncilă a declarat luni, la finalul ședinței cEX a PSD, că partidul pe care îl conduce, după ce Liviu Dragnea a intrat la pușcărie, își dorește candidat propriu la alegerile prezidențiale, candidat pentru care vor începe negocieri cu ALDE și Pro România, ca să se obțină susținerea din partea lor.

Dăncilă a asigurat că va demisiona de la conducerea partidului în cazul în care candidatul social-democraţilor la alegerile prezidenţiale nu va ajunge în turul al doilea.

“Am supus atenției CEX varianta susținerii unui candiat din ALDE, Tăriceanu. La vot a reieșit faptul că PSD își dorește candidat propriu și vom avea discuții pentru susținerea lui de către ALDE și Pro România. Dacă candidatul PSD nu ajunge în turul II la alegeri, cu siguranţă se impune o demisie a mea din conducerea PSD”, a spus Dăncilă.

De asemenea, ea a anunțat că în CEX s-a votat înlocuirea miniștrilor Carmen Dan – de la Interne – și Teodor Meleșcanu – de la Externe -, în locul lor fiind propuși Nicolae Moga și Ramona Mănescu.

La șefia Externelor este propusă Ramona Mănescu – ministrul fără reacție la tragedia aviatică din Apuseni

Dăncilă susține că a decis înlocurirea lui Carmen Dan nu pentru că așa a cerut președintele Klaus Iohannis, ci pentru că “este nevoie de credibilitate la acest minister”.

“Suntem în luptă cu președintele Iohannis pentru prezidențiale și nu trebuie să fac jocul adversarului în acestă campanie, ci trebuie să-mi întăresc partidul. Aceste lucruri sunt total neadevărate. Argumentele mele pentru schimbarea dnei Carmen Dan sunt legate de percepția publică asupra acestui minister”, a insistat Dăncilă.

Întrebată ce are să-i reproșeze lui Carmen Dan, Dăncilă a fost vizibil încurcată: “Nu vreau să fac trimitere la un anumit eveniment. Am spus că percepția publică legată de Ministerul de Interne și Ministerul de Externe nu este una foarte bună. Pentru mine este important ca percepția să fie una pozitivă. Eu cred că în calitate de prim-ministru trebuie să aduc în guvern oameni cu credibilitate”.

La întrebarea de ce a luat această decizie abia acum, după aproape un an de la violențele din 10 august, Dăncilă a răspuns: “Decizia nu este neapărat legată de ce s-a întâmplat pe 10 august. S-au adunat mai multe lucruri. (…) Nu îmi va dicta strada”.

99 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv