Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:
Timmermans o bagă în ședință din nou pe Viorica, de data aceasta de față cu Tudorel, căruia Dragnea îi vrea acum capul

Dăncilă și Toader, la raport în fața lui Timmermans pe tema OUG pe Justiție

Noi discuții vor avea loc între prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și premierul Viorica Dăncilă, pe tema ordonanțelor de urgență (OUG) de modificare a Codurilor penale și de anulare a sentințelor definitive în cazul completurilor de 5 de la ÎCCJ.

Aceste discuții telefonice ar urma să aibă loc joi, după încercările oficialilor români de a-i convinge pe liderii europeni de necesitatea adoptării acestor OUG.

La discuție ar putea lua parte inclusiv ministrul Justiției, Tudorel Toader, căruia îi vrea “capul” liderul PSD, Liviu Dragnea, supărat foc de faptul că acesta s-a răzgândit în privința OUG.  

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, după ce a vizitat lucrările la podul suspendat peste Dunăre din zona Jijila, că va avea o discuţie “sinceră” cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.

“Nu am discutat încă cu Frans Timmermans, am fost plecată din ţară, am fost în Slovacia, în vizită oficială, dar voi avea o discuţie cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, o discuţie sinceră, în care reiterez ceea ce am spus la începutul şedinţei de Guvern (de săptămâna trecută – n.r.). Nu înţeleg de ce această abordare. Aţi văzut, nu s-a dat niciun act normativ care să lezeze în vreun fel bunul mers al Justiţiei, iar, în acelaşi timp, am avut discuţii cu Frans Timmermans despre anumite acte normative care consider că trebuie date în România, mă refer la completul de cinci, pentru că fiecare are dreptul la un proces corect. Voi avea această discuţie cu domnul Timmermans şi voi avea o discuţie şi cu ceilalţi care ne cer nouă să nu intervenim în Justiţie şi Guvernul României nu a intervenit sub nicio formă, dar, în acelaşi timp, pe de altă parte, ne cer să intervenim pentru anumite aspecte în Justiţie. Domnul Tajani, da. Deci, efectiv nu mai înţelegem nimic, să intervenim sau să nu intervenim în Justiţie”, a spus Dăncilă.

Ea a susţinut că nu a văzut ordonanţa cu privire la completurile de cinci de la ICCJ şi nici nu a discutat cu ministrul Justiţiei despre acest lucru.

“O să am o discuţie cu Tudorel Toader. Sunt de acord că trebuie să armonizăm toate directivele europene, sunt obligatorii, avem şi avertisment de infringement pe unele dintre ele, că trebuie să transpunem toate deciziile Curţii Constituţionale. Cred că acestea sunt lucruri de normalitate, dar cred că vorbim prea mult despre Justiţie”, a spus Dăncilă.

Prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, a avertizat din nou miercurea trecută, într-o conferinţă de presă la Bruxelles, după reuniunea săptămânală a Colegiului Comisarilor, că “România trebuie să revină urgent la un proces de reformă corect, asta înseamnă paşi înainte, nu înapoi, şi înseamnă şi să se abţină de la orice măsuri care ar putea să ducă la un regres al tuturor lucrurilor care s-au realizat în ultimii ani”.

243 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv