Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Daniel Savu, omul fugarului Ghiță, a ajuns secretar de stat la Ministerul Comunicațiilor

Fostul senator PSD de Prahova, Daniel Savu, fost ofițer SRI până în 1999 când a intrat în PSD și un apropiat al fugarului Sebastian Ghiță, el fiind invitat frecvent la Antena 3 pentru a se “lupta” cu “statul paralel”, a fost numit de premierul Viorica Dăncilă secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor, decretul fiind publicat marți în Monitorul Oficial.

Savu a fost membru al Comisiei parlamentare de control SRI în mandatul 2012 – 2016, când Sebastian Ghiță – la acea dată deputat PSD – era secretarul general al Comisiei.

În 2016, el a demisiona din PSD pentru a se înscrie pe listele partidului lui Ghiță, PRU, la alegerile parlamentarele din decembrie. A ratat însă reintrarea în Parlament. Savu a revenit în partid, dar nu la organizația din “Republica” Prahova, ci la PSD Sector 4 București, la propunerea lui Codrin Ştefănescu.

Savu este absolvent al Facultății de Aeronave București și nu are, potrivit CV-ului, vreo specializare în domeniul comunicațiilor, dar nu ar fi primul pesedist care intră în Guvern fără să aibă expertiză.

În schimb, a fost Sebastian Ghiță campion al contractelor IT cu statul, contracte cercetate de DNA – motiv pentru care fugarul nu se întoarce în țară, deșimandatele de arestare internațională emise pe numele său au fost revocate.

Rise Project scrie că, în iulie 2015, senatorul Daniel Savu, sprijinit logistic și financiar de Sebastian Ghiță își negocia cu Vlad Cosma (deputat) și Mircea Cosma (președinte CJ) candidatura din 2016 la primăria Ploieștiului, prezentând ca probă un fișier audio. Până la urmă a candidat Savu pe cont propriu, dar a pierdut alegerile.

489 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv