Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Tribunalul Vaslui l-a plasat în arest la domiciliu pe fostul lider PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu pânăla 15 grade / 

Breaking News:
"Discotecarul" Orlando forțează revocarea șefului ANAF

UPDATE! De ce vrea Teodorovici demisia lui Mișa: Nu a avut o relație corectă cu mediul de afaceri

UPDATE: Ionuț Mișa a fost demis. Noul șef al ANAF este Mihaela Triculescu

Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor, a anunțat joi că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă revocarea președintelui ANAF, Ionuț Mișa.

Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor

Teodorovici a invocat, printre altele, faptul că Mișa nu a avut o relație corectă cu mediul de afaceri.

Alt motiv este slaba colectare a taxelor, însă cifrele ANAF îl contrazic pe ministrul Finanțelor:

EXCLUSIV! DOCUMENT! Realizările ANAF pentru perioada 2004 – 2018

El a făcut anunțul într-o scurtă declarație de presă, refuzând să răspundă întrebărilor jurnaliștilor. 

“Am solicitat doamnei prim-ministru revocarea d-lui Ionuț Mișa. Anul 2019 este un an cu foarte multe provocări în zona economică, iar ANAF, ca principală, poate, instituţie publică din România, trebuie să îşi schimbe radical compartamentul în economie. În primul rând, schimbarea mentalității: trebuie să demonstreze că are un tratament corect, echitabil și onest față de contribuabili, fie persoană fizică, fie persoană juridică. Sunt câteva elemente esențiale pe care ANAF-ul în 2019 trebuie să le parcurgă, trebuie să le îndeplinească: vorbim de o reformă a întregii administrări fiscale, vorbim de informatizarea sistemului din cadrul ANAF – o lacună de foarte mulți ani de zile și o soluție care se încearcă de foarte mulți ani de zile, și ne propunem ca în 2019 să fie anul în care aceste lucruri să se și întâmple. O simplificare a modului în care ANAF acționează în piață în relația cu contribuabilul, o colectare mai bună”, a spus Teodorovici.

Ministrul susține că Fiscul are nevoie de o colectare mai bună a taxelor şi impozitelor.

“O colectare mai bună în zona de TVA şi nu numai în astfel de zone, ci şi în altele, sunt foarte multe sume care pot fi aduse la bugetul de stat prin controlul mai eficient al ANAF. Am înaintat astăzi doamnei premier propunerea de numire în funcţia de preşedinte al ANAF, iar doamna premier va analiza şi va decice în consecinţă. Sperăm să fie luată cât mai rapid şi publicată în Monitorul Oficial”, a mai spus ministrul.

Demiterea lui Mișa survine pe fondul unui scandal privind “măsluirea” cifrelor prezentate de Ministerul Finanțelor în privința execuției bugetare. Detalii, aici:

Cîțu (PNL): Ieșire “de spital” a lui Teodorovici la adresa presei române!

În plus, de două zile se vorbește la Antena 3 despre “iminenta” demisie a șefului ANAF, fără ca ea să se producă până în acest moment.

66 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv