Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

DOCUMENT. VIDEO. Toader s-a dus neinvitat la Comisia Iordache. Codurile penale, la modificare pe repede înainte

Amenințat pe toate căile de PSD cu remanierea, ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a prezentat marți la ședința Comisiei Iordache care vrea să modifice în regim de urgență Codurile penale.

Florin Iordache l-a admonestat însă că a venit neinvitat și i-a amintit că Guvernul a avut la dispoziție patru luni să rezolve, prin OUG, problema în privința articolelor declarate constituționale, dar n-a făcut nimic.

Inițial, Iordache a refuzat să-i dea cuvântul lui Toader, dar apoi i-a acordat 2 minute să-și exprime punctul de vedere.

Toader nu s-a lăsat intimidat și și-a spus “poezia”, fără a-l impresiona însă pe Iordache.

„Vă voi exprima un punct de vedere al PSD. Suntem aici datorită faptului că dintr-o regretabilă eroare a guvernării PSD-ALDE, Guvernul nu a reușit să implementeze deciziile constituționale, potrivit ultimei decizii ale CCR. De aceea nu am invitat astăzi reprezentanții ministerului, pentru că e anormal. Eu personal nu l-am invitat. A fost o greșeală a staff-ului. Guvernul a avut patru luni de zile la dispoziție să ducă la îndeplinire decizia CCR și din săptămână în săptămână, din lună în lună ne-am trezit în luna aprilie când decizia CCR care stabilea că anumite articole ale Codului penal sunt constituționale și alte articole sunt neconstituționale, suntem în aceeași situație”, a spus Iordache. 

El susține că decizia politică este ca proiectul să conțină doar articolele declarate constituționale de Curtea Constituțională: 

„Nu vă propunem niciun text nou, v-am trimis doar articolele constituționale. Nu vă cerem să vă pronunțați pe niciun text nou”, i-a repezit Iordache și pe parlamentarii USR și PNL, care au criticat graba cu care se dorește adoptarea modificărilor.

Download (DOC, 54KB)

46 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv