Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Dragnea a convocat CExN pentru aprobarea listei miniștrilor Guvernului Tudose

Liderul PSD Liviu Dragnea i-a convocat pentru miercuri dimineață pe membrii Comitetului Executiv Național (CExN) pentru a aproba lista miniștrilor noului guvern.

Ședința are loc la o zi după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de desemnare a lui Mihai Tudose în funcția de prim-ministru.

Trei sferturi din miniștrii Guvernului Grindeanu vor face parte și din Guvernul Tudose, potrivit unor surse politice.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că ALDE îi va menține  pe toți cei 4 miniștri: Grațiela Gavrilescu – viceprim-ministru și ministru al Mediului, Teodor Meleșcanu – ministrul Afacerilor Externe, Toma Petcu – ministrul Energiei, și Viorel Ilie – ministrul pentru Relația cu Parlamentul.

Liviu Dragnea s-a întâlnit marți cu liderii organizațiilor PSD, pentru a discuta noua formulă guvernamentală.

“Am invitat președinții de organizații și pe prim-ministru să avem o discuție despre noua formulă guvernamentală. Am avut dimineață o discuție și cu domnul Tăriceanu și cu domnul Mihai Tudose. Mâine (n.r. – miercuri) o să continuăm discuțiile cu ceilalți membri din Comitetul Executiv, astfel încât la 12.30, când intrăm în CExN, să avem o formulă finală pe care să o aprobăm politic, urmând ca premierul, propuneri de la noi, propuneri de la ALDE, să le depunem în Parlament împreună cu programul de guvernare”, a declarat el.

Dragnea a mai spus că structura Guvernului Tudose nu va fi modificată.

Urmează ca miniștrii validați în CExN să primească ok-ul comisiilor parlamentare de specialitate.

Noul guvern ar putea fi votat joi seară și ar putea să depună jurământul tot atunci, potrivit lui Dragnea.

Graba este justificată de vacanța parlamentară, care începe sâmbătă, 1 iulie, și durează până la 1 septembrie. Parlamentarii nu sunt dispuși să-și strice concediile, după ce anul trecut a fost an electoral atât pentru locale, cât și pentru parlamentare.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv