Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Dragnea a trimis doi dizidenți politici și pe Nicolicea la consultările cu Iohannis

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a trimis vineri la consultările cu președintele Klaus Iohannis pentru referendum doi dizidenți politici – Ioan Muntean și Marin Iancu, foști deținuți la Aiud – și pe Eugen Nicolicea, favoritul său pentru funcția de ministrul al Justiției, dacă va fi remaniat Tudorel Toader.

Gestul lui Dragnea vine pe fondul scandalului lansat recent pe tema procurorului general Augustin Lazăr, care ar fi refuzat în anul 1985 să propună instanței eliberarea condiționată a unui deținut politic.

Președintele Iohannis a acuzat însă PSD că se folosește de „năcazul foștilor deținuți politici” pentru a-și justifica asaltul la adresa Justiției. 

“​După partea oficială de consultare, mi-am făcut timp și i-am ascultat pe cei doi. Am auzit două povești de viață cutremurătoare. Torționarii comuniști trebuie trași la răspundere și să suporte consecințele legii. Dar, trebuie să spun în același timp că încercarea PSD de a se folosi de necazul acestor doi foști deținuți politici pentru a-și legitima asaltul asupra justiției este o încercare de-a dreptul jalnică. Nu-mi imaginez că cineva care a fost neîndreptățit în perioada comunistă, cineva de care și-au bătut joc comuniștii, cineva care a trăit în perioada comunistă îți dorește altceva decât o justiție independentă și o justiție dreaptă. Și pentru că românii trebuie să dea un răspuns asaltului pesedist asupra justiției, convoc acel referendum din 26 mai. Încercarea PSD de a se folosi de năcazul acestor foști deținuți politici pentru a-și justifica asaltul asupra justiției este jalnică”, a declarat șeful statului, la finalul dicuției cu cei trei.

În privința consultărilor propriu-zise pe tema justiției – “mai exact pe modificările legilor justiției, despre abordarea generală” -, șeful statului a precizat că nu este nicio surpriză că opiniile sale și ale PSD sunt „destul de diferite”. 
 
“După părerea mea, justiția a ajuns în situația de acum din vina PSD. PSD dă un asalt asupra justiției intens de la începutul mandatului. PSD e vinovat că despre justiție se discută în termeni de îngrijorare. Românii se tem că PSD va subjuga politic justiția românească, cum sunt convins că PSD este vinovat că România nu s-a dezvoltat mai mult, PSD este vinovat că România nu s-a dezvoltat mai bine. După părerea mea, justiția a ajuns în situația în care este acum din vina PSD. PSD dă un asalt asupra justiției constant, intens, de la începutul mandatului lor. PSD este vinovat că despre justiție se discută foarte mult, foarte mult în termeni de îngrijorare și de preocupare. Românii sunt îngrijorați”, a spus șeful statului.
 
Iohannis a mai spus că așteaptă un răspuns “cât se poate de rapid și pozitiv din partea Parlamentului la scrisoarea mea de consultare”.
 
“În consecință, este nevoie de referendum și vom avea referendum pe 26 mai”, a adăugat el. 
 
Iohannis a amintit și despre refuzul ALDE de a veni la consultări: “Ar fi trebuit, tot astăzi, să participe la consultări și ALDE, reprezentanții ALDE. Ei n-au venit. ALDE nu este interesat de un dialog cu Președintele României, ALDE nu este preocupat nici de situația justiției din România”.
 
 
116 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv