Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Dragnea acuză DNA că nu se ocupă de vămi: N-am văzut o ancheta serioasă de ce nu merg cele 14 scanere

“Eu vorbesc de vreo câțiva ani – și am și răgușit – despre cum se fac importurile de legume și carne. Sigur, nu e o chestiune atât de importantă ca Brazilia”!

După aproape 4 ani de guvernare Ponta cu Gelu Diaconu șef la ANAF și 6 luni cu oamenii lui la butoane, Liviu Dragnea a atacat-o, luni, pe Laura Codruța Kovesi, pentru faptul că în vămi nu funcționează cele 14 scanere.

“Eu vorbesc de vreo câțiva ani și am și răgușit, despre cum se fac importurile de legume și de carne. N-am văzut o anchetă serioasă cu ce se întâmplă în vămi, de ce cele 14 scanere nu mai merg. Acestea tot sunt lovite de camioane și stricate, iar piesele de schimb vin greu”, a declarat liderul PSD, la Parlament.  

“Sigur nu e o chestiune atat de importanta ca Brazilia”, a adăugat el ironic, făcând referire la investigația DNA asupra unor afaceriști români în țara sud-americană.

Despre gradul de colectare al ANAF: “România nu stă rău”

Întrebat despre activitatea ANAF, instituție în sarcina căreia se află vămile și scanerele care “se tot strică” de 6 ani exact când fluxul de camioane este cel mai mare, președintele PSD a spus că i-a cerut premierului Mihai Tudose, în cadrul ședinței coaliției de guvernare, să analizeze “foarte atent și cu maximă rigoare activitatea ANAF – atât la colectare, cât și la relația pe care ANAF trebuie să o aibă cu agenții economici”.

“Eu i-am cerut prim-ministrului să analizeze foarte atent și cu maximă rigoare activitatea ANAF și m-a asigurat și pe mine, și pe colegii din coaliție că se va întâmpla acest lucru în zilele următoare. (…) L-am rugat, nu am vrut să intru în detalii, doar să facă o analiză foarte serioasă a activității ANAF și să ia măsurile de cuviință”, a spus președintele PSD.

Dragnea a vrut să schimbe vorba, asigurând că “România nu stă rău” la gradul de colectare.

“România nu stă rău, România trebuie să stea mult mai bine. Unul din motivele principale pentru care Guvernul celălalt a fost schimbat au fost o serie de întârzieri cu efecte în demararea unor investiții publice așteptate și foarte necesare.

Și al doilea – o creștere a gradului de colectare și o luptă serioasă cu evaziunea fiscală. Cred că astea trebuie să fie principalele ținte ale ANAF și, implicit, ale Direcției de Antifraudă.

Și premierul s-a angajat că în câteva zile va face această analiză și eu i-am spus să ia orice măsură crede de cuviință pentru a îmbunătăți activitatea ANAF”, a asigurat președintele PSD.

Întrebat dacă este mulțumit de activitatea șefului ANAF, Liviu Dragnea a afirmat că nu este “foarte fericit”, dar nu dorește să spună ce părere are despre un membru al Guvernului sau despre un șef de instituție.

“Dar faptul că i-am cerut premierului să facă această analiză… probabil că nu sunt foarte-foarte fericit. Dar dacă nu ești mulțumit nu înseamnă că nu ești fericit”, a completat liderul PSD.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv