Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Dragnea, negru de supărare după eșecul PSD: Nu am niciun bagaj făcut

Liviu Dragnea a declarat duminică seară, după eșecul PSD la europarlamentare, că rezultatele slabe – 25,8% potrivit exit-poll-urilor, cu 20% mai mici față de parlamentarele din 2016 – nu bucură partidul.

Întrebat dacă și-a făcut bagajul – având în vedere că luni va primi sentința definitivă în dosarul “Bombonica” -, el a făcut pe niznaiul: “E un spectacol prost, foarte prost. Nu am niciun bagaj făcut”.

“Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temam, eram ghiocel, preș”, a bravat el.

“Completul de judecată, dacă va rezista presiunilor inimaginabile, vor da achitare”, a adăugat liderul PSD, care mai are o condamanre definitivă, dar cu suspendarea pedepsei.

Dragnea a mai spus că nu voia să se propună pe el candidat la prezidențiale, că trebuie stabilit cât mai repede candidatul comun al PSD-ALDE la președinție, iar alegerea ar trebui făcută între Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu.

În acest sens, el va cere convocarea unui congres extraordinar al partidului în a doua jumătate a lunii iunie:

“Anunțul de care am vorbit: nu am spus niciodată că voi candida la prezidențiale, mi-au cerut-o mulți. Eu cred că PSD foarte curând trebuie să își desemneze un potențial candidat la prezidențiale. Trebuie să facem analiza să vedem care candidat are cele mai multe șanse. Din partea PSD nu decid eu, sper să particip la CEX când se va decide asta. Cred că analiza trebuie făcută între Gbariela Firea și Tăriceanu. Nu știu dacă Firea mai vrea după ce a trecut prin ce a trecut. O să solicit colegilor la în a doua parte a lunii iunie să se organizeze un congres, pentru a se stabili parcursul viitor al partidului și candidatul la prezidențiale”.

Despre rezultatul dezastruos la urne, Dragnea a spus: “PSD a mai trecut prin momente mult mai grele, în 2007 și 2015, și apoi a câștigat alegerile. Le cer colegilor să țină unit partidul. Îi cer doamnei premier Dăncilă să nu carecumva să-și depună mandatul, indiferent de presiunile lui Iohannis. Avem un mandat dat, acestea au fost alegeri europarlamentare. Cred că PSD și ALDE trebuie să facă tot ce e posibil să apere câștigurile pentru români. Urmează să numărăm voturile”.

Întreat dacă își va pune mandatul în ședința CEX, el s-a fofilat: “Nu am făcut niciodată altceva decât a zis partidul și nici împotirva a ce s-a decis în partid. Coalița nu trebuie să fie afectată. A fost o furtună a urii, poate noi suntem vinovați. Sper ca ALDE să treacă totuși pragul, să așteptăm numărătoarea. În Diaspora, alegerile le organizează ambasadorii: Spania, Italia, Marea Britanie. Sunt ambasadori numiți de Iohannis și Cioloș. Erau obligați să se organizeze, să informeze românii unde sunt amplasate toate secțiile de vot. Au fost mult mai multe secții decât oricând, nu poate spune cineva că guvernul în ansamblu a făcut ceva împotirva Diasporei. Nu a existat nici o solicitare care să nu se accepte”.

Despre posibili lideri trădători în PSD, Dragnea a spus: Nu am de unde să știu. În afară de dl Oprișan, ce v-am spus în confernță le-am spus și lor. Și ei au fost de acord. Coaliția cu ALDE trebuie să rămână și să fie la fel de puternică. Nu trebuie cedată guvernarea. Schimbarea guvernării acum ar înseamna că majoritatea programelor care fac bine la români ar fi oprite. Așa cum l-ați susținut pe Băsescu în 2012, și PSD e acolo pentru că Parlamentul votat în 2016 a format acest guvern”.

346 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv