Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Dublul condamnat penal Dragnea NU demisionează de la șefia Camerei Deputaților. Își face scut din PSD+ALDE

La primul dosar, Dragnea a demisionat din Guvernul Ponta după 3 ore de la condamnare, înainte de faza de apel. Acum, singura lui șansă de a scăpa de pușcărie este eliminarea infracțiunii de abuz în serviciu din Codul penal. Dar STRADA nu îl va lăsa, așa cum i-a anulat și manevra cu OUG 13!

Condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în primă instanță în dosarul “Bombonica”, liderul PSD Liviu Dragnea, care mai este condamnat la 2 ani cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012, nu are de gând să demisioneze din funcția de președinte al Camerei Deputaților – al treilea om în stat.

Interesul lui Dragnea este să facă scut din PSD și ALDE pentru a-și menține poziția de lider maxim. I-au sărit deja în apărare două membre ale Guvernului – ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, ea însăși cu probleme de corupție, și ministrul de Interne Carmen Dan, precum și premierul Viorica Dăncilă.

Toate trei au fost instalate de el în Guvern, iar acum, văzându-și în pericol funcțiile, ele s-au grăbit să-și declare susținerea imediat după condamnarea lui Dragnea la închisoare de către magistrații ÎCCJ.

Este limpede că Dragnea va ține cu dinții de poziția sa de al treilea om în stat, iar susținerea o va avea în primul rând din partea celor cu probleme penale – și nu sunt deloc puțini – atât din PSD, cât și din ALDE – partenerul său la guvernare.

Intenția lui Dragnea este să modifice cât mai rapid Codul penal, cu eliminarea infracțiunii de abuz în serviciu. În acest fel, fapta sa din dosarul “Bombonica” (de instigare la abuz în serviciu) nu va mai exista.

Pentru aceasta, condamnatul va uza de toate pârghiile pe care le are în Parlament – și nu sunt puține. Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache (PSD), autorul scandaloasei OUG 13 care dezincriminase abuzul în serviciu pentru prejudicii mai mici de 200.000 de lei (în condițiile în care prejudiciul în dosarul “Bombonica” este de 108.000 de lei), abrogată prin OUG 14, este acum șeful Comisiei speciale pentru modificarea Codurilor penale.

Iar deputatul Eugen Nicolicea (PSD) și senatorul Șerban Nicolae (PSD) sunt cei care aduc amendamentele livrate de avocații penalilor.

La prima condamnare a demisionat înainte de faza de apel

Amintim că în urmă cu 3 ani și o lună (15 mai 2015), la condamnarea sa în primă instanță în dosarul “Fraude la Referendum”, Dragnea a demisionat imediat din funcția de ministru al Dezvoltării în Guvernul Ponta, deși pedeapsa pronunțată de judecători a fost la acea dată de 1 an de închisoare cu suspendare.

Dragnea nu a mai așteptat sentința definitivă – care a venit în 2016 și a fost de 2 ani de închisoare cu suspendare -, motivând că nu vrea să compromită guvernul.

Liderul PSD a convocat pentru vineri la ora 16.00 Comitetul Executiv Național (CExN), unde își va pune pe masă mandatul așteptând susținerea partidului pentru a rămâne în continuare în funcția de președinte al Camerei Deputaților.

din partea ALDE nu are nicio emoție, deoarece Călin Popescu Tăriceanu a declarat, încă de la aflarea condamnării lui Dragnea, că acesta are prezumția de nevinovăție până la o sentință definitivă a instanței supreme.

Fost PD-ist, baron local PSD-ist și al 3-lea om în stat 

Cariera politică a lui Liviu Dragnea a început ca membru în Partidul Democrat (PD) în anul 1994, devenind după numai un an (1995) vicepreședinte al PD Teleorman și după alt an (1996) prefect al judeţului Teleorman. 

În iunie 2000, Dragnea a câștigat alegerile locale pe listele de consilieri județeni ai PD Teleorman a sărit imediat în barca PSD – fără să piardă calitatea de consilier, deoarece legea îi permitea la acea dată.

Consilierii locali – majoritari PSD – l-au ales președintele CJ Teleorman și astfel a căpătat titlul de “baron local” dat de jurnaliști.

După 5 ani, în 2005, Dragnea a fost ales vicepreşedinte al PSD și a rămas în funcţia de şef al CJ Teleorman timp de 12 ani, până în decembrie 2012, când a părăsit-o pentru a candida pe listele USL la parlamentare. Calitatea de baron local i-a permis să acumuleze o avere fabuloasă, deși avea indemnizație de bugetar.

În anul 2009, în timpul Guvernului Boc PSD-PDL, Dragnea a fost şi ministru al Administraţiei şi Internelor, dar numai 12 zile (22 ianuarie – 3 februarie), în urma demisiei lui Gabriel Oprea.

Dragnea s-a suspendat atunci din funcţia de preşedinte al CJ Teleorman, unde a revenit rapid, demisionând de la MAI pe motiv că Guvernul Boc a alocat fonduri insuficiente MAI. Presa a scris însă că el s-a certat cu Vanghelie şi Geoană (liderul PSD la acea dată) în momentul numirii secretarilor de stat în MAI.

În luna mai 2012, când Guvernul Ungureanu a fost dat jos de USL prin moțiune de cenzură iar Victor Ponta a devenit prim-ministru, Dragnea a fost numit de acesta vicepremier şi ministru al Administraţiei şi Dezvoltării Regionale.

Dragnea nu a mai fost vicepremier din 17 decembrie 2014, deoarece acest Guvernul Ponta 4 a avut un singur astfel de post, ocupat de Gabriel Oprea.

În 15 mai 2015, Dragnea a fost condamnat în primă instanță în dosarul “Fraude la Referendum” și după 3 ore a demisionat din Guvern.

Dragnea a rămas în continuare președinte executiv al PSD, având susținerea partidului. Premierul Ponta a demisionat în 4 noiembrie 2015 în urma protestelor masive de stradă după tragedia Colectiv, iar după numai câteva luni, în 2016, Dragnea a preluat conducerea PSD.

În alianță cu ALDE, PSD a câștigat alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, iar de atunci Dragnea conduce din umbră cele 3 guverne pe care le-a instalat, două dintre ele fiind date jos tot de el – unul chiar prin moțiune de cenzură, deoarece premierul Sorin Grindeanu a refuzat să demisioneze -, fiecare guvern având la activ câte 6 luni

 
 
2K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv