Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

După Pippidi, și Grapini jignește Diaspora. USR o reclamă la CNCD

La câteva zile după ce Alina Mungiu Pippidi i-a jignit pe cei peste 3,5 milioane de români din Diaspora, a călcat pe bec si Maria Grapini, unealta condamnatului penal Dan Voiculescu.
 
 
Grapini a distribuit pe pagina sa de Facebook un mesaj în care îi face proști pe cei  care vor participa vineri în Piața Victoriei la Mitingul Diasporei.
 
 
USR Diaspora a sesizat joi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu privire la acest mesaj.
 
Potrivit USR Diaspora, afirmațiile europarlamentarului ”au efectul de a umili şi demoraliza pe cei vizaţi” și jignesc o întreagă comunitate. 
 
“Faptul că o persoană publică foloseşte exprimări atât de jignitoare asupra unei întregi comunităţi, doar pe baza convingerilor politice, induce publicului că un comportament jignitor faţă de românii din diaspora este legitim şi justificabil din moment ce este susţinut de un funcţionar public de rang înalt”, se arată în sesizarea USR Diaspora, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.
Uniunea Salvaţi România consideră că insultarea comunităţii româneşti din afara ţării este un gest absolut incalificabil, indiferent de împrejurări, dar mai ales ţinând cont de standarde morale pe care le impune funcţia publică.

“În 1990, Ion Iliescu îi numea golani pe protestatarii din Piaţa Universităţii. Au trecut 28 de ani şi limbajul multor politicieni români nu s-a îmbunătăţit, mai ales atunci când sunt criticaţi. Reprezentanţii poporului într-o democraţie ar trebui să întruchipeze repere morale ale societăţii şi să pună interesele cetăţenilor mai presus de cele politice. Derapajele majore, precum cel al doamnei Maria Grapini, trebuie sancţionate pentru a ne asigura că societatea noastră evoluează”, afirmă Emanuel Stoica, preşedintele USR Diaspora, citat în comunicat.

USR Diaspora solicită CNCD să analizeze de urgenţă sesizarea şi să o sancţioneze pe Maria Grapini pentru discriminare şi hărţuire.

“Europarlamentari ca doamna Maria Grapini fac România constant de râs în Europa prin atitudinea şi ideile pe care le promovează. La alegerile din 2019, românii trebuie să trimită în Parlamentul European oameni profesionişti şi integri, care respectă valorile democratice europene”, se mai arată în comunicatul USR.

Potrivit sesizării trimise către CNCD, în contextul organizării mitingului împotriva guvernării PSD – ALDE de către românii din diaspora, miercuri europarlamentarul Maria Grapini a publicat pe contul personal de Facebook următorul mesaj: “Informăm diasporenii că taxa de prost se plăteşte la sediul USR. Fără certificat de prost nu puteţi participa la miting”. “Deşi textul era preluat de la o altă persoană, doamna Grapini l-a publicat ca atare, asumându-şi-l”, mai spun cei de la Uniunea Salvaţi România. 

70 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv