Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

ANM: Canicula se prelungește până miercurea viitoare, cel puțin / JUSTIȚIE: Dorneanu a cerut de la BEC date suplimentare despre referendum / Acesta este motivul amânării validării scrutinului /   POLITICĂ: Primarii o somează pe Dăncilă să le dea bani /

Breaking News:
 
Ziua și propaganda

Fifor: Jandarmii au intervenit să oprească escaladarea violențelor. Nica a fost amenințat cu moartea

Expert în gafe – cea mai recentă fiind declarația privind rachetele de la baza militară Deveselu -, ministrul Apărării, Mihai Fifor, susține că Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD,  a fost amenințat cu moartea după ce a cerut comisie de anchetă pentru președintele Klaus Iohannis, pe care îl consideră vinovat de instigare la… agresarea jandarmilor la Mitingul Diasporei.

Dan Nica a cerut sâmbătă înființarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru președintele Klaus Iohannis, pe motiv că apelul șefului statului la responsabilitate din partea Jandarmeriei și condamnarea intervenției agresive a forțelor de ordine la protestul din 10 august “denotă dorința evidentă de a stimula și mai mult violențele existente”.

Evident, Nica nu se referă la violențele jandarmilor, ci la protestatarii pașnici care ar fi agresat “Țestoasele” blindate până în gât cu echipament de protecție. 

“Începând cu 11 august, a fost declanșată o adevărată campanie de fake news, inclusiv în presa internațională”

Iată ce a scris Mihai Fifor duminică pe Facebook:

”Ieri, si sustin cu tarie aceasta propunere, colegul nostru, europarlamentarul Dan Nica, a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de ancheta pentru analizarea evenimentelor din 10 august. Pentru asta a fost amenintat cu moartea. Nu este singurul membru PSD care primeste astfel de amenintari si nu putem permite perpetuarea si accentuarea politicii iresponsabile de fracturare a societatii romanesti. De aceea aceasta comisie trebuie constituita de indata. Guvernele se schimba de catre majoritati parlamentare rezultate in urma votului democratic si nu prin violente puse la cale in strada. 

Qui prodest? Aceasta este prima intrebare care se impune atunci cand cauti sa afli adevarul despre o intamplare sau alta. Cui foloseste ce s-a intamplat? Asa trebuie sa inceapa si orice discutie despre ziua de 10 august. Dar sa derulam filmul evenimentelor:

1. Pe 10 august a fost anunțat un protest al românilor din diaspora. Deși a fost anunțat ca un protest al Diasporei, nimeni – atenție, nimeni – nu și-a asumat organizarea lui. De ce? Pentru că el urma să se termine în violențe.

2. Despre această evoluție a lucrurilor au vorbit mai mulți susținători ai Opoziției politice, dar și reprezentanți ai #Rezist. Nu are rost să aducem dovezi, este plin internetul de atenționări prin care participanții la miting erau sfătuiți să nu vină cu copiii în Piață, dar și de chemări la violențe, respectiv la răsturnarea puterii politice legitime.

3. În ziua mitingului au fost semnalate mai multe acte de violență din partea unor grupuri răzlețe de huligani. Aceste grupuri s-au aflat mereu în spatele protestatarilor pașnici și au încercat să determine masa de oameni să forțeze dispozitivele jandarmilor.

4. Într-un final, jandarmii au intervenit în jurul orei 23 pentru a dispersa mulțimea și pentru a nu permite escaladarea violențelor. Dacă jandarmii nu ar fi intervenit, putem admite faptul că lucrurile s-ar fi putut termina mult mai grav.

5. A doua zi, un întreg aparat de propagandă, finanțat pe căi ocolite, a fost pus în mișcare pentru a ataca statul de drept.

6. Tot începând cu 11 august, a fost declanșată o adevărată campanie de fake news, inclusiv în presa internațională. S-au folosit diverse declarații ale unor reprezentanți ai partidelor social-democrate europene pentru a construi argumentul că aceste partide condamnă autoritățile din România. În realitate, aceste poziții nu au fost si nu sunt unele oficiale”.

0 Shares