Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:
Dăncilă întoarce oamenii lui Tăriceanu împotriva lui, ca să scape de votul în Parlament la care este obligată să recurgă dacă se schimbă structura politică a Executivului

Filialele ALDE Oradea, Prahova și Dolj cer Congres Extraordinar la partid, contra lui Tăriceanu

UPDATE: Tăriceanu i-a convocat urgent, vineri, pe liderii de filiale care i-au rămas fideli, pentru a discuta despre situația din interiorul ALDE. Liderul PSD Viorica Dăncilă, care l-a convins pe Teodor Meleșcanu să fie șef la Senat în locul lui Tăriceanu, vrea acum să numească miniștri tot de la ALDE, în locul demisionarilor din Guvern, pentru a scăpa de votul din Parlament obligatoriu la schimbarea structurii politice a Executivului. 

Filialele ALDE din Oradea, Prahova și Dolj cer convocarea unui congres extraordinar al partidului, nemulțumite de ruperea coaliției cu PSD, decisă de Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE Oradea, Dorin Corcheș, a transmis următoarea scrisoare conducerii partidului:
 
“Având în vedere evoluția evenimentelor politice petrecute în ultima perioadă în interiorul ALDE, mă văd nevoit să iau atitudine și să mă adresez dumneavoastră – membrilor și simpatizanților ALDE, alături de care am construit acest partid.

Am fost determinat să fac acest demers de discuțiile purtate în ultima perioadă cu primari, consilieri locali, consilieri județeni, precum și cu membrii simpli ai ALDE care mi-au adresat următoarele întrebări, la care nici eu nu am reușit să dau un răspuns:

  • De ce au fost sancționați doar membrii Birourilor Politice Teritoriale după rezultatul dezastruos de la alegerile europarlamentare?
  • Care este motivul retragerii ALDE de la guvernare?
  • Cum de s-a ajuns la retragerea candidaturii d-lui președinte Călin Popescu-Tăriceanu pentru alegerile prezidențiale?
  • Care este motivul alianței cu Victor Ponta? Și în baza cărui mandat au avut loc aceste discuții aflate de membrii ALDE de pe Facebook?
  • Cum de am ajuns să susținem un candidat independent la alegerile prezidențiale care nu dorește să se afișeze cu liderii ALDE? Ce câștigă ALDE din susținerea acestui candidat independent?
  • Care este planul ALDE pentru viitor și totodată care este strategia politică a partidului pentru anul electoral 2020?
  • Și la fel de grav:
  • Cum am ajuns ca în plenul Senatului, la alegerea președintelui Senatului în turul al II-lea să o susținem pe Alina Gorghiu – candidatul PNL care ori de câte ori a avut ocazia l-a înjurat pe președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu?
  • Cum de s-a ajuns ca președintele partidului să folosească jigniri la adresa colegilor noștri?
  • Cum de s-a ajuns să renunțăm la grupul parlamentar de la Senat și să afirmăm cu nonșalanță că am fi dispuși să renunțăm și la grupul parlamentar de la Camera Deputaților?
  • Cum am ajuns să-i scriem scrisori președintelui Klaus Iohannis – cerându-i ,,ajutor’’ împotriva propriilor colegi de partid?

Toate aceste întrebări trebuie să-și primească răspunsurile în cadrul unui Congres ALDE în care primarii, consilierii locali, consilierii județeni, dar și membrii simpli ALDE să aibă ocazia să-și spună punctul de vedere.

Totodată, doresc să subliniez faptul că nu putem fi de acord cu încălcarea Statutului și a Regulamentului de aplicare a statutului ALDE și în fiecare zi să constatăm că toți membrii care iau atitudine față de unele decizii pripite să fie amenințați cu excluderea în loc să existe dialog și consultare – așa cum îi stă bine unui partid liberal.
Soluția nu este să dăm afară tot partidul din partid până rămân doar membrii care sunt de acord cu tot ce afirmă conducerea, ci să găsim împreună o soluție cât mai bună pentru viitorul Partidului ALDE”.
 
Filiala Prahova o susține pe Grațiela Gavrilescu să redevină ministru, după ce aceasta a demisionat
 
Şi organizaţia ALDE Prahova a stabilit susţinerea Graţielei Gavrilescu la conducerea Ministerului Mediului şi solicitarea iniţierii „demersurilor statutare necesare pentru convocarea Congresului ALDE în perioada imediat următoare finalizării alegerilor prezidenţiale”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a organizaţiei.
 
Amintim că Gavrilescu a demisionat din Guvern în urmă cu două săptămâni, la ordinul lui Tăriceanu.

Numai că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă.

Iohannis: Refuz clar remanierea, este cras neconstituțională. D-na Dăncilă, trebuie să vă prezentați în fața Parlamentului

Dăncilă a anunțat însă că va merge în Parlament cu restructurarea Guvernului abia după ce se va pronunța CCR, în 18 septembrie, asupra sesizării pe care ea a făcut-o. 

Dăncilă, după ce a ratat a 3-a oară remanierea: Am văzut între Iohannis şi Tăriceanu o alianţă a ipocriziei şi a distrugerii

Premierul a propus tot membri ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor depuse de miniştrii lui Tăriceanu, respectiv Graţiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei şi Ştefan-Alexandru Băişanu, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

ALDE Dolj îl susține pe Cupă, liderul filialei, la șefia Ministerului Energiei
 
Filiala ALDE Dolj a votat o rezoluţie prin care cere convocarea unui Congres Extraordinar al partidului care să stabilească o clară linie politică.
 
Organizaţia a mai stabilit susţinerea deputatului Ion Cupă – care este liderul ALDE Dolj – pentru funcţia de ministru al Energiei.
 
Redăm integral textul rezoluţiei postat pe Facebook:

„Biroul Politic Teritorial ALDE Dolj, reunit în această seară la Craiova, a dezbătut situaţia politică actuală a partidului la nivel naţional şi a adoptat următoarea rezoluție:

REZOLUŢIA. BIROULUI POLITIC TERITORIAL ALDE DOLJ

Evaluând deciziile politice ale partidului la nivel naţional, din ultima perioadă, Ţinând cont de opiniile membrilor noştri din teritoriu care vor păstrarea identităţii ALDE şi participarea la continuarea bunei guvernări, Noi, membrii Biroului Politic Teritorial ALDE Dolj, am decis prin vot, în unanimitate, urmatoarele:
 
1. Demararea procedurilor statutare pentru convocarea unui Congres Extraordinar ALDE care să stabilească o linie politică clară, în conformitate cu ceea ce îşi doresc membrii şi simpatizanţii partidului.

2. Respectarea Statutului partidului în litera şi spiritul său; renunţarea la excluderea unor lideri din partid în baza unor decizii artificiale, neconforme statutar.

3. Acordarea unui mandat politic preşedintelui organizaţiei judeţene pentru realizarea demersurilor privind participarea la efortul guvernamental de asigurare a stabilităţii în ţară şi de îndeplinire a obiectivelor asumate în comun prin programul de guvernare, în baza votului acordat, în acest sens, de cetăţeni în decembrie 2016.4. Susţinerea deputatului ION CUPĂ, preşedintele organizaţiei judetene ALDE Dolj pentru preluarea mandatului de Ministru al Energiei.

Facem un apel către toate organizaţiile judeţene ALDE şi către conducerea naţională a partidului să realizeze toate demersurile politice pentru păstrarea unităţii partidului şi salvarea identităţii sale.

ALDE are resurse pentru reafirmarea sa ca un partid liberal modern, aşa cum îşi doresc sutele de mii de membri şi simpatizanţi ai partidului”.

62 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv