Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:
Nu mai e grăbită de "falimentul nedeclarat al primăriilor"

Firea a bătut palma cu Dăncilă și Orlando: “Așteptăm rectificarea bugetară”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a bătut palma la Palatul Victoria cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de Finanţe Eugen Orlando Teodorovici, și nu mai pare grăbită de urgența “falimentului nedeclarat al primăriilor”.

Premierul și ministrul de finanțe i-au promis că atât PMB, cât şi primăriile de sector vor primi banii necesari la rectificarea bugetară din această vară.

“S-a agreat cu doamna prim-ministru şi cu ministrul de Finanţe să încercăm împreună să depăşim acest blocaj, tehnicienii de la Finanţe au venit şi cu nişte soluţii şi vă daţi seama că aşteptăm cu toţii cu mare interes rectificarea bugetară care va avea loc în luna iulie. Aşteptăm aceşti bani pentru echilibrarea bugetelor atât al Primăriei Capitalei cât şi al sectoarelor”, a declarat Gabriela Firea, după întâlnire.

Edilul a precizat că există un deficit de un miliard de lei, care trebuie compensat.

“Aşa cum ştiţi, am reuşit să contractăm un împrumut pentru plata unei facturi restante la gazele din această iarnă şi toate celelalte facturi vor fi achitate în momentul în care vom primi sumele la rectificarea bugetară pe care o aşteptăm. E adevărat că trebuie să treacă luna iunie. Rectificarea va fi în iulie. Am primit cotele pentru iunie şi la rectificare vom primi atât sumele anterioare datorate, cât şi fila de plan pentru luna corespunzătoare. Ce s-a discutat acum la întâlnire nu reprezintă o păcăleală. (…) Promisiunea este fermă, atât a doamnei premier cât şi a domnului ministru de Finanţe, astfel încât să se recupereze întreaga sumă care, practic, a dezechilibrat bugetele”, a adăugatFirea.

Ea a mai spus că vor mai avea loc şi alte discuţii între guvernanţi şi primarii din ţară: “Am făcut şi noi propuneri pentru Legea bugetului de anul viitor, dar se vor discuta acestea într-un context mai larg împreună cu primarii din întreaga ţară. Aşa este corect. (Discuţia n.r.) nu a fost neapărat tensionată, destul de tristă. Nu e vesel să nu ai bani şi să nu poţi să plăteşti subvenţiile la transportul public în comun, la termoficare, la spitale”.

140 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv