Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Coaliția a amânat din nou anunțarea candidatului comun la fotoliul de primar al Capitalei / Acesta este medicul Cătălin Cîrstoiu, potrivit unor surse politice / Tatăl lui Cârstoiu a fost prefect FSN de Argeș în 1990 și deputat PD în două mandate (1996-2004), apoi din nou prefect și subprefect /

Breaking News:

Firea dă asigurări că “prin înfiinţarea de societăţi comerciale nu vrem decât să administrăm eficient patrimoniul public”

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunţat, joi, că Primăria intenţionează să înfiinţeze 19 societăţi comerciale care să fie subordonate instituţiei pe care o conduce.

Evident, imediat au apărut comentariile, cele mai multe voci acuzând-o pe Firea că vrea să dea tunuri sau să asigure contracte din bani publici oamenilor de încredere.

Vineri, primarul Capitalei a ieşit din nou pe interval cu precizări pe această temă: “S-au cheltuit în ultimii ani zeci, sute de milioane de euro din banii bucureştenilor care nu s-au regăsit în sporirea confortului bucureştenilor. Avem, din păcate, o capitală sufocată de trafic, cu străzi pline de gropi, cu prea puţine parcări faţă de necesar, cu obiective turistice nepromovate. Voi schimba toate aceste neajunsuri, dar am nevoie de instrumente legale pentru a putea reorganiza administraţia. Asigur bucureştenii că, prin crearea acestor societăţi comerciale pe acţiuni, municipalitatea va reuşi să administreze eficient patrimoniul public, să furnizeze servicii publice la standarde europene şi să deruleze mari proiecte de investiţii care vor duce la creşterea calităţii vieţii bucureştenilor. Bucureştenii vor beneficia, în cel mai scurt timp, pe lângă creşterea calităţii serviciilor publice, şi de reducerea substanţială a costurilor pentru acestea. În plus, această reorganizare nu presupune niciun fel de disponibilizare din rândul personalului aflat acum în cadrul structurilor PMB, ci, din contră, preluarea acestuia în cadrul societăţilor nou înfiinţate şi crearea de noi locuri de muncă”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv