Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Firea se spală pe mâini: Copacul care a omorât un om era pe spațiu privat

Primarul general Gabriela Firea susține că nu are nicio vină pentru moartea bărbatului de 42 de ani care a murit miercuri seară după ce un copac s-a prăbușit peste el. Motivul: pomul se afla pe un spațiu privat. 

“Toți copacii, precum și cel care a căzut în această seară, și, din nefericire, a omorât un om, Dumnezeu să-l odihnească, care sunt pe spațiul privat, sunt în responsabilitatea respectivilor proprietari de imobile și de curți. Copacii din parcuri și de pe aliniamentele stradale sunt în administrarea ADP-urilor de sectoare care ani de zile au fost ținuți cu avize de toaletare sau defrișare în caz de regres și de declin (…) pentru că unor funcționari, în anii trecuți, le era frică să dea acele avize pentru că săreau toate ONG-urile din București și creau atmosferă și făceau mitinguri și proteste”, a spus Firea, la Antena 3.

Ea a anunțat că, în momentul în care s-a anunțat ciclonul, ADP-urile de la sectoare au prezentat foarte multe dosare de copaci în astfel de situații:

“Noi am dat azi toate avizele, conform legii, și sunt dispusă să suport în următoarele zile toate criticile ONG-urilor din domeniul mediului care nu realizează faptul că o viață de omul este cu mult mai importantă”. 

Incidentul în care bucureșteanul care a murit miercuri seara s-a petrecut pe șoseaua Viilor nr. 45. Bărbatul a murit în urma unei lovituri foarte puternice la nivelul capului.

“Voi face plângere penală împotriva celor care au răspândit informații false”

Firea a amenințat cu plângeri penale:

“În ultimele ore s-a propagat pe rețelele de socializare un mesaj care transmite informații false, toxice, neadevărate, potrivit cărora eu sau instituția Primăriei Capitalei tăinuim informațiile foarte utile bucureștenilor, în sensul în care fenomenele meteo din această seara ar fi mult mai grave decât s-a anunțat azi dimineață la Comandamentul organizat la PMB.

Vreau să îi rog pe bucureșteni să citească și să se informeze doar din surse oficiale, să nu dea crezare acestor mesaje toxice care au fost transmise pe rețele de socializare.

Mai mult decât atât, având în vedere că este un fapt foarte grav, voi face plângere penală împotriva celor care au răspândit aceste informații false deoarece Codul penal are articol care se referă clar la această situație – și anume răspândire de informații false, informații care pot să aducă haos sau pot să aducă panică în rândul cetățenilor din București.

Aceștia nu au niciun motiv să aibă o stare de neliniște sau să considere că nu le difuzăm toate informațiile, deoarece repet acum ce am spus și dimineață: avem informații de la ANM, acestea arată și s-au confirmat și cu câteva minute înainte – Codul Galben de rafale de vânt și vijelie se menține, nu sunt elemente pentru a trece la Codul portocaliu. După ora 17,00 va debuta acest fenomen”, a spus Firea, într-o conferință de presă.

Ea a precizat că va exista un interval “critic” în București între orele 19,00 și 20,00, când, potrivit informațiilor de la ANM, vântul va sufla cu rafale de 55 – 65 km pe oră.

Edilul șef a menționat și câteva cartiere care vor fi mai afectate de furtună.

“Vor fi câteva cartiere ceva mai afectate și mă refer la cele din nord-est, printre care enumăr: Băneasa, Colentina, Andronache, Tei. De asemenea, din sud-vest, Drumul Taberei, Militari, Rahova, Sălaj, 13 Septembrie”, a precizat Firea.

“Prin urmare, oricine ascultă acest mesaj al meu în acest moment, poate să facă o comparație și să-și dea seama că intensitatea vântului nu va fi atât de mare în Capitală și în zona limitrofă, așa cum s-a întâmplat în alte județe. Dacă am fi fost în această situație, aș fi fost prima care aș fi informat și aș fi luat împreună cu toate instituțiile măsuri de siguranță a cetățenilor, măsuri care se impuneau. Nu a fost cazul și resping încă odată toate aceste informații false, toxice, care se răspândesc în mediul online”, a spus Firea.

 

11 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv