Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

“Hoții!”. USR a protestat în plenul Camerei Deputaților cerând dezbaterea articolelor din Statutul magistraților

Parlamentarii Uniunii Salvați România (USR) au protestat miercuri, în plenul Camerei Deputaților, după ce majoritatea PSD+ALDE, cu ajutorul UDMR și al Minorităților, le-a respins solicitarea de a dezbate articolele din Statutul magistraților, modificate la Comisia specială pentru Legile Justiției, condusă de Florin Iordache.

Deputații USR au urcat la tribună și au blocat microfonul, afișând coli A4 pe care au scris “Hoții!”.

La fel au procedat și în cazul lui Iordache, când acesta a încercat în februarie, la o conferință de presă în Parlament, să explice prevederile din scandaloasa OUG 13. Atunci au scris “Rușine” și l-au înconjurat, fotografiile fiind publicate apoi în presă.

Președintele USR, Dan Barna, a spus că este absurd să nu se poate dezbate în Legislativ o lege și să fie votată în forma în care a venit de la Comisia specială.

“Am sentimentul că trăim într-o piesă a absurdului. De la tribuna Parlamentului spunem: nu putem avea dezbateri pe o lege a Justiției acestei țări pentru că am consumat timpul de dezbateri. Vai, ce ghinion pentru România! O să o adoptăm din pix. Vă întreb: cum să nu putem avea dezbateri pe o lege de o importanță națională. Nu putem fi atât de ridicoli cu toții. E absurd.(…) Trebuie să susținem amendamentele. Nu putem avea dezbateri? Suntem absurzi”, a mai spus Barna.

Din păcate, protestul USR nu a dat roade, deși deputații au “confiscat” tribuna plenului timp de 45 de minute.

Majoritatea parlamentară aflată la putere a trecut la vot, articolele fiind aprobate pe bandă rulantă.

Preşedintele de şedinţă, Gabriel Vlase, aflat la prezidiu, a vorbit de la un microfon portabil, care nu este în circuit cu microfonul de la tribună. Vlase a supuse votului proiectul de lege privind modificarea Statutului magistraților, pe articole şi pe amendamente.

Legea nr.303/2004, modificată, a fost votată în forma adoptată de Comisia lui Iordache.

Nu s-a citit nici măcar textul articolelor înainte de vot, ci doar numărul acestora.

59 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv