Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Hunor, reacție violentă după ce CCR a blocat legea prin care se înființa Liceul Romano-Catolic din Tîrgu Mureș

Magistrații de la Curtea Constituțională a României au declarat luni neconstituțională legea prin care se aproba înființarea Liceului Romano-Catolic din Tîrgu Mureș.

S-a aprobat plângerea prin care mai mulți parlamentari de la Partidul Național Liberal și Partidul Mișcarea Populară au reclamat încălcarea mai multor principii.

Decizia CCR a provocat o reacție violentă a lui Kelemen Hunor, președintele UDMR, practic liderul comunității maghiare din România.

Despre decizia în sine, Hunor susține că “este revoltătoare, o rușine pentru România. Ne demonstrează că, în 2018, România nu are nici viziune și nici obiective pe termen lung. Suntem dezamăgiți, comunitatea noastră este dezamăgită”.

Despre care parlamentarii care au contestat legea la CCR, Kelemen Hunor spune că “au acționat cu atât de multă josnicie încât foștii lideri ai Partidului România Mare ar putea învăța de la ei. Este evident că sunt niște ultranaționaliști anti-maghiari. Singura explicație pe care o găsesc oamenii ăștia pentru eșecurile lor este naționalismul”.

Despre magistrații CCR care au blocat legea respectivă, declarând-o neconstituțională, Hunor spune că “au demonstrat că Românie nu este un stat model în privința drepturilor minorităților. Nu putem vorbi despre un stat de drept democratic în momentul în care Parlamentul nu poate aplica drepturile minorităților garantate de Constituție”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv