KIA

Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

KIA

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Dragnea convoacă Parlamentul în sesiune extraordinară/ Vrem ca pe 29 ianuarie să avem votul de învestitură a noului Cabinet / GUVERN: Premierul interimar Mihai Fifor l-a demis pe șeful Poliției Române, Bogdan Despescu / În locul lui l-a împuternicit 6 luni pe șeful DGA, Cătălin Ioniță

Breaking News:
 

Întâlnire Iohannis – Banca Mondială pentru viitorul Cadru de Parteneriat 2018-2023

Președintele Klaus Iohannis a primit marți, la Palatul Cotroceni, o delegație a Băncii Mondiale, condusă de vicepreședintele regional pentru Europa și Asia Centrală, Cyril Muller, în contextul viitorului Cadru de Parteneriat pentru perioada 2018-2023.

În cadrul întâlnirii a fost subliniată necesitatea ca politicile fiscal-bugetare să fie unele responsabile. Discuțiile au vizat rezultatele preliminare ale Diagnosticului Sistematic de Țară pentru România și modalitățile de consolidare a colaborării dintre țara noastră și Banca Mondială.

“În cadrul discuțiilor, a fost evidențiată necesitatea deosebită a continuării reformelor structurale pentru a fi consolidate premisele unei dezvoltări economice sustenabile. În acest sens, infrastructura de transport trebuie considerată o prioritate absolută pe agenda investițiilor publice în infrastructură”, se arată într-un comunicat al Administrației Preziențiale.

Agenda întâlnirii a inclus și tema educației, prilej cu care șeful statului a accentuat importanța sistemului educațional și nevoia de îmbunătățire a acestuia, inclusiv prin implementarea sistemului dual, pentru a răspunde mai bine nevoilor pieței muncii, dar mai ales pentru a răspunde exigențelor viitoare ale unei economii competitive și dinamice.

“Au fost abordate și evoluțiile economice recente din țara noastră, fiind subliniată necesitatea ca politicile fiscal-bugetare să fie unele responsabile, astfel încât cadrul fiscal-bugetar să ofere predictibilitate și stabilitate mediului de afaceri, dar să și poată face față unor potențiale riscuri”, se precizează în comunicat.

La finalul întâlnirii, președintele Iohannis și vicepreședintele Muller au reafirmat importanța parteneriatului dintre România și Banca Mondială în ceea ce privește continuarea reformelor și consolidarea progreselor pe care țara noastră le-a făcut în anumite domenii, se mai arată în comunicatul citat.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.