Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu află pe 9 decembrie dacă vor fi arestaţi

Acuzaţi de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de implicare în Mafia Retrocedărilor Ilegale, deputaţii Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu află pe 9 decembrie dacă vor ajunge după gratii.

Ioan Oltean (sursa foto jurnalul.ro)
Ioan Oltean (sursa foto jurnalul.ro)

Cei doi deputaţi sunt urmăriţi penal pentru comiterea mai multor infracţiuni, respectiv că şi-au dat concursul ca afaceristul Mihai Rotaru, patronul clubului de fotbal CS Universitatea Craiova, să obţină despăgubiri frauduloase pentru un teren supraevaluat.

Rotaru a achiziţionat drepturile litigioase ale unui teren din Piteşti cu 750.000 de euro, iar ulterior a intervenit pe lângă Oltean pe care l-a şpăguit cu 600.000 de euro într-o parohie pentru ca deputatul să intervină pe lângă şefii Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, inclusiv pe lângă Cătălin Teodorescu, cel care atunci era membru ANRP.

În mai puţin de un an, cei de la ANRP au aprobat plata unor despăgubiri uriaşe către Rotaru şi soţia acestuia, circa 35 de milioane de euro, deşi terenul era evaluat la doar aproximativ cinci milioane de euro.

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, l-a sesizat pe procurorul general, Tiberiu Niţu, care a transmis mai departe dosarul în care sunt implicaţi Oltean şi Teodorescu la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor şi care a solicitat preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării a celor doi deputaţi.

Din cauza vacanţei de 1 decembrie, Comisia Juridică va analiza cazul celor doi deputaţi abia pe 2 decembrie, urmând ca în plen să se voteze abia pe 9 decembrie dacă se încuviinţează sau nu reţinerea şi arestarea celor doi deputaţi implicaţi în Mafia Retrocedărilor Ilegale.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv