Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu intră la vot pentru reţinere şi arestare. Procurorii DNA îi vor după gratii!

Ceea ce era de aşteptat s-a petrecut vineri, când procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat, în mod oficial, că solicită reţinerea şi arestarea deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu.

Ioan Oltean (sursa foto jurnalul.ro)
Ioan Oltean (sursa foto jurnalul.ro)

Cei doi sunt implicaţi în dosarul “Retrocedărilor Ilegale”, respectiv sunt acuzaţi că au încasat comisioane babane pentru a-l ajuta pe afaceristul Mihai Rotaru, patronul CS Universitatea Craiova, să obţină despăgubiri însemnate, 35 de milioane de euro, pentru un teren retrocedat.

Florin Teodorescu, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), este acuzat de abuz în serviciu.

Ioan Oltean, fostul vicepreşedinte al Partidului Democrat Liberal, este acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu. Procurorii DNA susţin că Oltean a încasat 600.000 de euro de la afaceristul Mihai Rotaru, într-o parohie, pentru a-şi folosi influenţa şi a-l ajuta pe acesta să obţină despăgubirile amintite.

Vă reamintim că Mihai Rotaru, reţinut şi el joi seara în acelaşi dosar, a încasat 35 de milioane de euro pentru un teren evaluat în mod real la circa 5 milioane de euro. Mai mult, Rotaru, care a cumpărat drepturile asupra terenului cu 750.000 de euro, a obţinut despăgubirile în doar câteva luni de când a pus mâna pe acte, deşi proprietarul iniţial se zbătuse timp de opt ani, fără succes, pentru obţinerea despăgubirilor.

În condiţiile în care Florin Teodorescu şi Ioan Oltean sunt deputaţi, deci au imunitate, procurorii DNA au efectuat demersurile necesare pentru a solicita membrilor Camerei Deputaţilor încuviinţarea ridicării imunităţi şi încuviinţarea reţinerii şi arestării celor doi deputaţi.

DETALII DESPRE INTREAGA POVESTE GASITI SI AICI SAU AICI.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv