Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Iohannis a făcut prima declarație după ce a semnat decretul de revocare a șefei DNA

Președintele Klaus Iohannis a făcut miercuri prima declarație după ce a semnat, luni, decretul de revocare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în urma deciziei CCR, la solicitarea ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Șeful statului a fost prins de jurnaliști la declarații la Bruxelles, unde se află pentru două zile la Summitul NATO.

Iohannis, care a chemat-o din concediul de maternitate pe Mădălina Dobrovolschi, purtătorul său de cuvânt, să anunțe revocarea șefei DNA, a fost nevoit să dea, astfel prima declarație despre semnarea decretului.

“Eu respect statul de drept și nu o spun doar de complezență. Primul om în stat este primul care respectă deciziile CCR”, a spus Iohannis.

El nu a precizat însă de ce i-au trebuit 33 de zile până să semneze decretul.

Iohannis a adăugat că semnarea decretului de revocare nu i-a schimbat părerea despre activitatea DNA și inclusiv a Codruței Kovesi, despre care șeful statului a spus că sunt procurori foarte pregătiți.

“Dacă cineva acum se bucură că lupta anticorupţie încetează sau încetineşte, nici vorbă. Lupta anticorupţie trebuie să meargă înainte şi va merge. (…) DNA este un corp de profesionişti foarte bine pregătiţi, DNA trebuie şi va merge mai departe. Lupta anticorupţie va merge şi cu toată forţa mai departe. Acest pas pe care l-am făcut luni nu mi-a schimbat părerea despre activitatea DNA şi inclusiv activitatea doamnei Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună, sunt oameni foarte bine pregătiţi şi această activitate trebuie apreciată. Eu am apreciat-o tot timpul şi i-am sprijinit tot timpul şi pot să spun fără niciun fel de problemă că voi sprijini în continuare, poate şi mai mult, lupta anticorupţie”, a spus președintele.

Klaus Iohannis a vorbit și despre “calea românească”, care trebuie să fie una “a democrației:

“Eu îmi doresc pentru România o întărire a statului de drept, o întărire a democraţiei. Calea românească trebuie să fie calea democraţiei consolidate care se bazează pe valorile noastre, pe care se bazează şi NATO şi UE. De aceea suntem aici. Noi nu suntem musafiri, suntem aici membri cu drepturi depline. Calea românească este calea valorilor democratice şi a statului de drept. Eu îmi doresc pentru ţara mea o întărire a statului de drept şi atunci este evident că primul om în stat este primul care respectă statul de drept, respectă deciziile Curţii Constituţionale. Drept pentru care am pus în aplicare decizia CCR. În niciun moment nu a fost pentru mine să nu respect Constituţia, statul de drept, dimpotrivă, eu îmi doresc ca acest pas pe care l-am făcut să fie înţeles ca şi un pas în supremul respect pentru Constituţie”.

51 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv