Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Iohannis are 10 zile la dispoziție pentru a-i accepta sau nu ca miniștri pe controversații Moga și Mănescu

OUG privind Codul Administrativ a limitat perioada de analiză asupra viitorilor miniștri. În plus, șeful statului poate respinge doar o singură dată propunerile. 

UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă a discutat, miercuri, la telefon cu preşedintele Klaus Iohannis, pe tema numirii noilor miniştri de la Interne şi Externe, iar șeful statului i-a transmis că o va anunţa în momentul în care va lua o decizie referitoare la remanierea propusă de Guvern.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis președintelui Klaus Iohannis, marți, propunerile de remaniere – stabilită în CEX-ul de luni al PSD – a miniștrilor Carmen Dan de la Interne și Teodor Meleșcanu de la Externe, precum și pe cele de înlocuire a acestora – Nicolae Moga (PSD), respectiv Ramona Mănescu (ALDE), ambii fiind controversați.

Este vorba de două nume controversate. Astfel, la Externe este propusă fosta PNL-istă Ramona Mănescu, migrată la ALDE, care în februarie 2014, când era ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta 2, nu a activat celula de criză la accidentul aviatic din munții Apuseni.

Rise Project a scris şi despre problemele din declarația de avere a Ramonei Mănescu. Ea a fost surprinsă în Belgia la volanul unui Porsche Cayenne de 125.000 de euro pe care nu îl avea trecut în declarația de avere. În plus, locuia într-o vilă de un milion de euro şi avea firme pe care, de asemenea, nu le-a trecut în declarațiile de interese.

Ramona a obținut două mandate de europarlamentar și este soția fostului primar al sectorului 6, Rareș Mănescu, considerat membru al grupului de la Monaco, alături de Dragoş Dobrescu, Puiu Popoviciu, Bebe Ionescu, Adriean Videanu, Radu Dimofte şi alţii.

La Interne este propus senatorul PSD Nicolae Moga, despre care presa a scris că este omul pușcăriașului Radu Mazăre. Astfel, timp de patru ani de zile, între 1996 și 2000, Nicolae Moga a fost președinte la TV Neptun, televiziune înființată de Mazăre.

Între 1991 și 1993, Nicolae Moga a fost subprefect al Constanței, funcție pe care a îndeplinit-o și între 2003 și 2004. Moga este, din 1992, beneficiarul unui certificat de revoluționar.

Membru PSD din 2003, Moga este senator PSD de Constanța, la al treilea mandat 

În CV-ul său, figurează si 10 ani în care a fost manager coordonator lucrari constructii-transport, la SC.TRACON SRL.

62 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv