Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:
Deschiderea noului an școlar, cu declarații electorale

Iohannis: Ați văzut, dragi copii, unii politicieni se tem de școală

Președintele Klaus Iohannis le-a spus elevilor, luni, la deschiderea noului an școlar, că “unii politicieni se tem de școală”.

“Ați văzut, dragi copii, unii politicieni se tem de școală. Aici sunt formați cei care le taxează erorile de logică și, mai nou, destul de des, de exprimare. Tot aici se resimte eșecul politicilor publice din educație, dar și lipsa de creativitate a acestora”, a declarat Iohannis, la festivitatea desfășurată la Școala Gimnazială “Ferdinand I” din București.

Iar cum șeful statului candidează pentru un nou mandat, el a atacat Guvernul, spunând că dă “dovezi de nepăsare care trebuie să înceteze”. 

“Toți copiii, fără nici un fel de discriminare, trebuie să se simtă la școală încurajați, protejați și în siguranță. Din nefericire, în România nu suntem încă în această situație, iar de multe ori copiii sunt cei care resimt efectele negative ale corupției sau ale nepăsării statului”, a afirmat Klaus Iohannis.
 
El a mai spus că autoritățile au datoria de a crea un mediu sigur în clase, însă multe școli nu au nici măcar un serviciu de pază funcțional, iar copiii sunt expuși riscurilor atât în interiorul școlii, cât și în drumul către școală. 
 
“În condițiile în care România se află, din păcate, în mod rușinos între fruntașele europene în materie de părăsire timpurie a școlii, în condițiile în care sistemul nostru de finanțare a educației nu răsplătește adecvat școlile care generează o schimbare reală în comunitate, contribuția familiei este critică pentru succesul educațional al copiilor”, a mai spus președintele.
 
Iohannis le-a transmis un mesaj și profesorilor: “Dragi profesori, misiunea dumneavoastră este una dificilă, dar extrem de importantă. Dedicația de care dați dovadă este indispensabilă în pregătirea carierelor elevilor pe care îi îndrumați zi de zi”.
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv