Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:
Nelipsit de la ședințele CEX ale PSD, ministrul Justiției a absentat de la alegerea noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii

Iohannis îl taxează pe Toader: Înţeleg că are altă treabă decât să onoreze bilanţul CSM

Președintele Klaus Iohannis a taxat miercuri lipsa de la ședința CSM a ministrului Justiției, Tudorel Toader – care este nelipsit, în ultima vreme de la ședințele CEX ale PSD, unde se iau decizii politice privind Justiția.

Șeful statului a atras atenția că Toader este membru CSM și ar fi trebuit să participe la ședința zîn care se alege noua conducere a acestui for: “Ministrul Justiţiei înţeleg că are altă treabă decât să onoreze bilanţul (CSM – n.r.), principalul promotor al acestor proiecte (de modificare a legilor justiţiei -n.r.) este membru de drept al CSM şi are obligaţia să fie cel dintâi care respectă aceste principii”.

Iohannis a amintit că sistemul judiciar “a trecut prin multe cumpene în ultimii doi ani” – de la venirea la putere a coaliției PSD-ALDE, condusă de dublul condamnat penal Liviu Dragnea şi de Călin Popescu Tăriceanu, judecat pentru mărturie mincinoasă și pentru care DNA a cerut avizul Senatului să-l poată cercata pentru luare de mită (800.000 de dolari) în dosarul Microsoft.

Președintele a arătat că membrilor CSM le revine responsabilitatea găsirii unui echilibru în acest sens.

“Anul 2018 a fost marcat cu siguranţă de modificarea legilor de organizare a sistemului judiciar şi a legislaţiei penale, care este în curs. Am avut un an dificil, cu multe cumpene pentru sistemul judiciar, care, din păcate, sunt departe de a se fi epuizat. Punerea în acord a actelor normative cu standardele europene va prezenta o provocare pentru perioada următoare, în cadrul acestui demers, CSM-ului îi va reveni misiunea importantă ce presupune mai mult decât oricând afirmarea rolului său de garant al independenţei justiţiei”, a precizat Iohannis.

Întreg discursul, aici:

143 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv