Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

ANM: Canicula se prelungește până miercurea viitoare, cel puțin / JUSTIȚIE: Dorneanu a cerut de la BEC date suplimentare despre referendum / Acesta este motivul amânării validării scrutinului /   POLITICĂ: Primarii o somează pe Dăncilă să le dea bani /

Breaking News:
 

Iohannis refuză numirea Olguței și a lui Drăghici la șefia ministerelor Dezvoltării și Transporturilor

Motivările va fi date până la mijlocul săptămânii viitoare.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că refuză numirea Olguței Vasilescu și a lui Mircea Drăghici la șefia ministerelor Dezvoltării și, respectiv, a Transporturilor.

“Ieri am semnat decretele de revocare; s-a văzut că decretele mele se publică în aceeași zi – ca sa ne amintim de o discutie de acum câteva zile (privind publicarea a doua zi în Monitorul Oficial a decretului de prelungire a mandatului generalului nicolae Ciucă în funcția de șef a Statului Major al Armatei – n.r.). Nu am formulat încă un răspuns de refuz, pentru că voi refuza propunerile formulate de prim-ministru – fiindcă aici avem și argumente de legalitate, dar și de oportunitate. Până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicității motivele pentru care voi refuza motivele pentru care voi refuza”, a declarat șeful statului în prima sa declarație făcută în acest an la Palatul Cotroceni.

Întrebat cum crede că va proceda PSD în continuare, Iohannis a răspuns:

“Nu stiu ce va face PSD, vom observa. Vom vedea cand vom avea o propunere si o analizam impreuna cu juriștii”.

Întrebat despre prelungirea mandatului șefului Statului Major al Armatei, șeful statului a spus:Eu văd că nu se poate sesiza CCR. Eu am semnat acel decret pentru că așa prevede legea. Nu scrie nicăieri în lege că președintele trebuie să aștepte propunerea ministrului. PSD a fost incapabil să vină cu o propunere serioasă. Eu nu pot să stau în România fără un șef al Armatei. Nu există niciun conflict”.

Iohannis i-a revocat pe demisionarii Șova și Stănescu, dar nu i-a numit în locul lor pe Drăghici și Olguța
199 Shares