Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Șeful statului va continua consultările la începutul săptămânii viitoare, "într-o formulă mai restrânsă"

Iohannis: Un prim-ministru, luni sau cel târziu marți. Guvern – PNL sau în jurul PNL. Anticipate, după prezidențiale. Nu vor fi tăieri de salarii și pensii

Președintele Klaus Iohannis declarat vineri, după consultările cu delegațiile partidelor politice – mai puțin de la PSD, despre care a spus că “au lipsit nemotivat, adică au chiulit” – că va desemna un prim-ministru “luni sau cel târziu marți”, deoarece este nevoie să se instaleze urgent un nou guvern, de tranziție.

“E nevoie să se instaleze urgent un nou guvern, de tranziție, care va fi în funcțiune o perioadă scurtă. Orice zi în plus cu acest guvern interimar pesedist e o zi pierdută pentru România. Eu prefer un guvern politic și nu voi căuta altă soluție. PNL a spus clar că e dispus să preia guvernarea. Celelalte formațiuni au afirmat că vor sprijini o astfel de abordare. E destul de clar că ne îndreptăm spre guvern PNL sau în jurul PNL, urmând să se clarifice aceste nuanțe”, a precizat șeful statului.

Iohannis a avertizat PSD “să nu cheltuie banii românilor în acestă fază de interimat”, insistând că “avem nevoie urgent de un guvern care pregătește bugetul pentru 2020, care închide cu responsabilitate bugetul pe 2019; e nevoie de un guvern care vine și repară greșelile PSD în Economie”.

Totodată, președintele a spus că “nu vor exista tăieri de salarii și pensii”, contrazicând “o afirmație mincinoasă a PSD”.

Klaus Iohannis a precizat că va continua consultările “luni, poate și marți, într-o formulă mai restrânsă”.

“Nu voi desemna un personaj din PSD”, a mai spus el.

Despre anticipate, președintele a spus că, “personal, sunt în favoare, dar după prezidențiale” deparece “sunt foarte greu de realizat”.

Cu o zi înainte, imediat după căderea Guvernului Dăncilă prin moțiunea de cenzură, Iohannis declarase că alegerile parlamentare anticipate sunt “cea mai bună soluție”:

Iohannis: Cea mai bună soluție e întoarcerea cât mai rapidă la vot, adică anticipate

Acum, el a explicat: “Constituția nu favorizează anticipatele, se realizează foarte greu și numai cu acordul unei majorități solide în parlament. Astfel de condiții se întrunesc greu și sunt dispus să mă implic după prezidențiale într-o discuție onestă cu partidele. Dacă ar pica 2 propuneri pe care le-as face în perioada următoare atunci Guvernul Dăncilă ar rămâne în funcție, lucru de neimaginat. Ar adânci România într-un haos de nedescris. Acum, avem nevoie de guvern rapid instalat, după prezidențiale putem redeschide cu toții ideea de anticipate”.

UPDATE! Consultări la Cotroceni pentru desemnarea unui nou prim-ministru în locul Guvernului Dăncilă demis
63 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv