Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Iohannis vede PNL și USR PLUS “alternativă la guvernarea eșuată a PSD”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că alegerile europarlamentare au fost câștigate fără drept de apel de PNL, care poate pune, alături de USR PLUS, ”baza unei colaborări ca alterntivă la guvernarea eșuată a PSD”.

“Dacă vorbim de partide, este de remarcat că PNL a obținut un scor istoric și îi felicit pentru acest lucru. (…) Astfel, PNL este pe cale să devină cel mai important partid din România. Salut și votul pentru alte partide, este remarcabil rezultatul Alianței USR PLUS, care arată că în România se poate construi o alternativă serioasă, credibilă, la actuala majoritate falimentară și s-a văzut foarte clar că romnâii cred în așa ceva și își doresc. Dacă adunăm voturile, ne dăm seama că PNL și USR PLUS pot pune baza unei colaborări ca alterntivă la guvernarea eșuată a PSD”, a spus șeful statului, într-o declarație la Cotroceni.

Depre PSD, Iohannis a arătat că “a primit cea mai aspră sancțiune pentru atacurile permanente la adresa justiției”.

“PSD a avut dreptate să se teamă de votul românilor, dar nu l-a putut împiedica din fericire. M-a bucurat că și electoratul PSD a înțeles că agenda antijustiție a liderilor săi e greșită și a votat la acest referendum. Nimeni nu treubie să fie mai presus de lege. Nimeni, dar nimeni nu poate folosi guvernarea în interes propriu. Și pentru asta PSD a primit votul de blam”, a adăugat șeful statului.

Despre referendum, acesta a spus: “Peste 6 milioane de români au spus DA la referendumul convocat pentru viitorul României și au dat astfel o lecție dură populismului, demagogiei și discursului antieruopean și antijustiție. Ieri, a câștigat România europeană, democratică, în care justiția e și trebuie să rămână independentă, în care hoții și infractorii stau la pușcărie, nu în fruntea statului. Mobilizarea extraordinară a fost impresionantă”.

În încheiere, președintele a declarat: “De azi începe schimbarea în bine în România. Avem din păcate multe de raparat după dezastrul produs de PSD în doi ani și jumătate. Nu doar în justiție, aici s-a văzut impactul cel mai puternic. Dezastrul din sănătate, educație. Avem mult de lucru. Să ne apucăm”.

104 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv