Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Iordache îi invită pe condamnați să atace în instanță completurile de 5 judecători

Florin Iordache, fost ministru al Justiției și autor al scandaloasei OUG 13, în prezent președintele Comisiei parlamentare speciale de modificare a Legilor Justiției și codurilor penale, le-a transmis o invitație celor condamnați de completurile de 5 judecători ale ÎCCJ după anul 2014 să le atace în instanță, după decizia de miercuri a CCR. 

“Comunicatul a spus că se aplică de îndată. Asta înseamnă că aceste dosare care se află pe rol acum trebuie toţi cei 5 să fie traşi la sorţi, iar dosarele care au fost soluţionate, fără îndoială, dau posibilitatea celor nemulţumiţi să solicite în instanţă faptul că acel complet a fost nelegal constituit”, a declarat Iordache, la Parlament.

Întrebat de jurnaliști ce se va întâmpla cu dosarele pe rol şi cum vor fi afectate în urma deciziei CCR, Iordache a spus:

“Aşteptăm şi noi motivarea, nu am văzut decât comunicatul (…) Până și Înalta Curte trebuie sã respecte legea. Dacã Parlamentul în aceastã vară a stabilit un lucru, cum se compun completurile, nu poate pe lângă lege un colegiu de conducere, condus la un moment dat de doamna Stanciu. Dacă noi am dat o lege și am spus cã din 23 iulie acest an a intrat în vigoare și trebuia să se constituie completurile prin tragere la sorți la ÎCCJ, nu credeți că și Înalta Curte ar trebui sã respecte o lege?”.

“Din câte știu eu, din 2014 ar fi trebuit, odată cu mica reformă, ar fi trebuit să intre în vigoare această prevedere cu tragerea la sorți și cu completurile de cinci, pentru că altfel, așa cum am stabilit noi la un moment dat în Codul de procedură penală, și exista și până acum, chiar există o cauză de revizuire a dosarelor de nelegalitatea compunerii completelor”, a adăugat Iordache. 

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea premierului Viorica Dăncilă depusă după ce condamnatului penal Liviu Dragnea s-a declarat nemulțumit de Completul de 5 judecători de la ÎCCJ care va da sentința definitivă în dosarul “Bombonica”.
 
“Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează a proceda de îndată la desemnarea prin tragere la sorți a tuturor membrilor Completurilor de 5 judecători, cu respectarea art. 32 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, astfel cum a fost modificat şi completat prin Legea nr. 207/2018”, au decis, cu majoritate de voturi, judecătorii CCR. 
 
Însă și cei care au primit sentințe definitive de la Înalta Curte începând cu anul 2014 le vor putea ataca în instanță completurile de judecată, dacă nu și-au consumat căile extraordinare de atac prevăzute de Codul de procedură penală.
 
424 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv