Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

AEP: Rezultate parțiale la prezidențiale: Iohannis 36,91% și Dăncilă 23,45%/ PNL vs PSD în turul 2 / 

Breaking News:
 

Isărescu, susținut de PSD-ALDE pentru un nou mandat la șefia BNR. Șerban Nicolae face scandal

Mugur Isărescu este susținut de coaliția PSD-ALDE pentru un nou mandat de guvernator al Băncii Naționale a României (BNR), însă acesta a fost respins în comisia de la Senat, după ce Șerban Nicolae a făcut scandal și și-a instigat colegii să nu-l voteze.

Anunțul susținerii lui Isărescu a fost făcut de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în urma discuţiei avute cu premierul Viorica Dăncilă, luni, în ședința coaliției.
 
“Discuţia pe care am făcut-o astăzi cu doamna prim-ministru ne-a dus la concluzia că vom merge pe reînnoirea mandatului domnului Mugur Isărescu. Deci are susţinerea noastră, iar în viitorul Consiliu de Administraţie, conform ponderii actuale în Parlament, PSD va avea patru locuri şi ALDE un loc, două locuri va avea PNL, iar un loc revine USR”, a precizat Tăriceanu, potrivit Agerpres
 
El a adăugat că “este foarte posibil” ca, în urma deciziei social-democraţilor, să fie inclus în Consiliul de Administraţie al BNR şi reprezentantul UDMR. “E foarte posibil ca, în urma deciziei pe care PSD o va lua, să găsim o soluţie pentru includerea în Consiliul de Administraţie şi a UDMR”, a susţinut Tăriceanu.
 
Numai că, în comisia de la Senat, Șerban Nicolae a făcut scandal și și-a instigat colegii să nu-l voteze.
 
A rămas ca, miercuri, Viorica Dăncilă să convoace o ședință cu toți pesediștii și să le explice motivele pentru care îl susține pe Isărescu.
amintim că Dragnea și Teodorovici au dat vina pe Isărescu pentru creșterea indicelui Robor, apoi au intrat într-un război cu acesta, adoptând scandaloasa lege inițiată de Șerban Nicolae, pentru repatrierea de la Londra a rezervei de aur a României.
 
Reînnoirea mandatului lui Isărescu ar urma să aibă loc în sesiunea extraordinară a parlamentului, convocată începând cu 1 iulie. 
Isărescu are aproape 70 de ani și are cea mai mare vechime, la nivel mondial, în funcţia de guvernator al unei bănci centrale.
 
Din ’89, mandatul său s-a întrerupt doar pentru 11 luni, în perioada decembrie 1999 – noiembrie 2000, când a fost premier. 
140 Shares