Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Legea grațierii a fost adoptată tacit de Senat. Tăriceanu n-a vrut vot în plen

Proiectul Legii grațierii a fost adoptat tacit de Senat, marți, astfel că va merge la Camera Deputaților – for decizional –  fără amendamentele depuse de Șerban Nicolae și Traian Băsescu privind salvarea corupților.

Însă la Camera Deputaților se va relua același traseu: Comisia juridică – al cărei președinte este Eugen Nicolicea – va putea aduce amendamente pentru grațierea corupților, astfel că pericolul nu a fost înlăturat.

Și chiar dacă proiectul Legii grațierii va scăpa la comisie de astfel de amendamente, ele pot fi depuse fără nicio problemă în plen, la votul final, și aprobate rapid.

Liviu Dragnea a anunțat că va bloca legea la Cameră, însă asta nu înseamnă că o va elimina. Cel mai bine ar fi fost să o pună pe ordinea de zi și să o respingă prin vot, așa cum au cerut protestatarii în stradă.

Cert este că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că nu a mai primit la timp un nou raport de la Comisia juridică şi de aceea proiectul nu a mai ajuns pe ordinea de zi a plenului, în timp util.

Dar este evident că Tăriceanu nu a vrut să își asume legea fără grațierea corupților – chiar dacă a stat în umbră în tot acest scandal.

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv