Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

BRUXELLES: Încep negocierile între PE și Consiliul UE pentru şefia Parchetului European. Kovesi, favorită / POLITICĂ: Iohannis: “Sunt aproape hotărât să convoc un referendum” / Băsescu: N-aș risca pe chestiuni de justiție, CCR îți dă în cap cu cărticica (Constituția)” / JUSTIȚIE: Carmen Dan: Toade documentele din dosarul “10 august” au fost desecretizate / 

Breaking News:
 

Legea privind excluderea avizului CSAT la numirea șefului DGPI, promulgată

Legea privind excluderea avizuluiConsiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) la numirea șefului Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) a fost promulgată, vineri, de președintele Klaus Iohannis, în ciuda faptului că a criticat această decizie a Parlamentului.

De altfel, legea a fost contestată de senatorii PNL la Curtea Constituțională, însă acest for a respins obiecția de neconstituționalitate.

Administrația Prezidențială informează că șeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea OUG nr. 76/2016 privind înființarea, organizarea și funcționarea Direcției Generale de Protecție Internă a Ministerului Afacerilor Interne.

În forma propusă de Guvern, directorul general al DGPI era definit ca fiind cadru militar în activitate, numit în funcție prin decizie a premierului la propunerea ministrului de Interne, cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Senatul, în calitate de for decizional, a modificat însă actul normativ în sensul că directorul general al DGPI este numit și eliberat din funcție de către ministrul de Interne.