Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Ludovic Orban, reacție dură după ce ministrul Justiției a prezentat propunerile de modificare a legilor Justiției

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a prezentat, miercuri, mai multe propuneri de modificare a legilor justiției.

Toader consideră că aceste modificări ar asigura un plus de independență reală justiției. Însă, evident, au apărut și primele reacții negative.

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, contestă propunerile ministrului Justiției afirmând că “acestea au rolul de a distruge independența puterii judecătorești și pun sub semnul întrebării noțiunea de democrație”.

“Guvernul își dă arama pe față. Dragnea și Tăriceanu vor să subordoneze politic parchetele pentru a inhiba anchetele, în special pentru fapte de corupție, care vizează liderii partidelor de guvernământ. Scoaterea președintelui din ecuația numirii șefilor de parchete permite arbitrariul ministrului de Justiție, care este politic, în nominalizarea acestora. Ministrul politic va caută să numească procurori obedienți, care să răspundă la comenzi și care să nu mai îndrăznească să declanșeze anchete împotriva protejaților din clientela politico-economică. Mai mult, parchetele pot să se transforme într-o armă politică de lupta împotriva opozanților”, a scris, miercuri, Orban, pe Facebook.

În plus, președintele PNL anunță război total pe această temă precizând că “suntem categoric împotrivă și ne vom lupta cu toate armele pentru a împiedica adoptarea acestor enormități”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv