Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Monica Macovei: Toader și-a ales candidatul ideal la șefia DNA

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, o acuză pe Adina Florea, propusă de actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader, să preia șefia DNA după revocarea Laurei Codruța Kovesi, că are o atitudine de subordonare față de factorul politic.

 

Amintim că Adina Florea a afirmat luni, în cadrul audierii la CSM, că “nu am fost niciodată un procuror independent”.

Răspunsuri scandaloase din partea Adinei Florea la interviul de la CSM pentru șefia DNA

Macovei arată că aceasta nu este „o exprimare nefericită”, cum a încercat apoi aceasta să se justifice.

”Când repeți că obiectul de activitate al DNA nu este cercetarea infracţiunilor de abuz în serviciu, care sunt „infracțiuni facile”, și că nu trebuie să existe achitări în dosarele DNA, asta arată că ești pregătit să răspunzi dorințelor venite de la politicienii PSD&ALDE și de la mogulii cu probleme penale”, avertizează Macovei.

Fostul ministru al justiției scoate în evidență și faptul că Adina Florea, ”care ar urma să conducă DNA”, recunoaște că nu știe care este media europeană în privința achitărilor, dar crede că achitările în dosarele DNA sunt multe: ”Nu știe! Crede!”.

”Procurorul Florea, care ar trebui să își apere ca manager procurorii de caz, sugerează că aceștia ar trebui să fie loiali unor instituții, inclusiv Parlamentului, adică politicienilor. În plus, dna Florea nu vrea să comenteze modificările la legile justiției și la Codurile penale, susținând că rolul procurorului este doar de a le aplica, indiferent cum sunt acestea. Prestația procurorului Florea la interviul de la CSM arată portretul robot pe care și-l doresc politicienii corupți: niciodată independent, loial Parlamentului. Adică, un procuror subordonat politic”, mai atrage atenția Macovei.

”Incă o dată, Tudorel Toader arată că nu este ministrul Justiției, calcă în picioare CSM, independența judecătorilor și procurorilor și e sluga politicienilor. Dragnea: “eu îl rog și el ascultă”. Toader ar face bine să nu trimită această propunere la președinte, ca să nu omoare anticorupția, și să caute un procuror independent. Poate servește țara, și nu pe Dragnea. Iar doamna Florea, dacă independență nu are, măcar demnitate să aibă: să se retragă”, conchide Monica Macovei.

25 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv