Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Adina Florea își retrage candidatura de la șefia Secției speciale, după ce NU a fost validată / POLITICĂ: Iohannis susține că o nouă lege a pensiilor ar fi utilă / ”Asumarea răspunderii pe buget este constituțională” / POLITICĂ: Guvernul Orban își asumă săptămâna viitoare răspunderea ”cel puțin pe Legile Justiției” / 

Breaking News:
 
Rămâne cum vrea PSD

Nimic nou după CEX. Dăncilă, cu ALDE tot înainte: „Nu e oportună cooptarea ProRomânia; și nu avem în vedere o restructurare, ci o remaniere”

Premierul Viorica Dăncilă, noul președinte al PSD după intrarea la pușcărie alui Liviu Dragnea, a declarat luni seară, după ședința Comitetul Executiv (CEX) al partidului, că ”majoritatea colegilor au decis că nu e oportună cooptarea ProRomânia la guvernare”, dar ALDE rămâne în coaliție, “pentru stabilitate”. Cât despre restructurarea Guvernului, așa cum a cerut Călin Popescu Tăriceanu, nu poate fi vorba “în viitorul apropiat”, însă va fi o nouă remaniere, a miniștrilor care nu au performat.

„Nu avem în vedere o restructurare în viitorul imediat, dar ne gândim la o remaniere pentru miniștrii care nu au performat și la o ajustare a programului de guvernare”, a spus premierul.

Viorica Dăncilă a negat că se teme de un vot negativ în Parlament, ea susținând că PSD a „trecut examenul votului” atât la numirea noului președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, cât și la moțiunea de cenzură inițiată de PNL după europarlamentare.

Despre solicitarea lui Tăriceanu de a coopta în guvern partidul fostului lider al PSD, Victor Ponta, Dăncilă a spus că membrii CEX nu au fost de acord: ”Am avut o discuție cu Victor Ponta despre o eventuală susținere a PSD, s-au abordat noțiuni generale, nimic punctual”.
 

Ea a argumentat că o serie de declarații făcute de Ponta au „nemulțumit PSD” și au condus la „această reticență la a coopta ProRomânia la guvernare”.

Întrebată dacă Ponta a vorbit despre intrarea la guvernare, Dăncilă a răspuns: „A lansat această ipoteză de a veni la guvernare, dar nu au fost discuții care să se finalizeze cu un protocol, cu o soluție privind venirea la guvernare”. 

 
Cu ALDE tot înainte
 
De asemenea, membrii CEX au decis continuarea guvernării alături de ALDE.
 
„Pentru noi, în acest moment este importantă stabilitatea României. Pentru a avea stabilitate, acest guvern trebuie să meargă înainte și trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, atât PSD cât și ALDE”, a argumentat Dăncilă.
Întrebată dacă Tăriceanu i-a cerut un portofoliu în plus pentru a rămâne la guvernare alături de PSD, adică să aibă 5 miniștri în loc de patru, Dăncilă a negat.
 
…dar „PSD nu acceptă un ultimatum”
Despre ultimatumul dat luni de liderul ALDE, ca până pe 20 august Viorica Dăncilă să vină cu un nou program de guvernare și o echipă restructurată, ea a replicat că „PSD nu acceptă un ultimatum”.
 
„Discuțiile în cadrul unei alianțe sunt discuții aplicate, un dialog constructiv, nu putem vorbi de un ultimatum dat”, a adăugat Dăncilă.
55 Shares