Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Norica Nicolai invocă un conflict de natură constituțională în ceea ce o privește pe șefa DNA

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a anunțat, joi seara, că solicită oficial revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi, șefa Direcției Naționale Anticorupție. 

Toader a invocat mai multe abateri ale șefei DNA într-un raport extrem de întortocheat. Acum, mingea este în terenul președintelui Klaus Iohannis.

Șeful statului a anunțat, de la Bruxelles, că prestația lui Toader nu l-a convins și că își manifestă în continuare susținerea pentru actualul șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Iohannis a atras atenția că este singurul care poate decide soarta Laurei Codruța Kovesi. Însă Norica Nicolai, europarlamentar din partea ALDE, invocă un conflict de natură constituțională.

Nicolai consideră că, acest conflict ar putea apărea dacă Iohannis refuză să o demită pe șefa DNA, “indiferent că are sau nu argumente”.

Europarlamentarul ALDE susține că “președintele numește procurorii șefi doar dacă i se face o propunere de către ministrul Justiției. În rest, prerogativele de control și management al activității procurorilor aparțin ministrului Justiției”.

Cu alte cuvinte, Norica Nicolai consideră că cuvântul ministrului Justiției este sfânt în acest caz și Laura Codruța Kovesi ar trebui îndepărtată de urgență din fruntea DNA.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv