Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Noua moțiune PNL și USR împotriva lui Tudorel, amânată de Senat la dezbatere

PNL şi USR au depus o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de data aceasta la Senat, după ce au eșuat cu un demers similar la Camera Deputaților. Moțiunea era programată pentru luni la dezbatere, însă cum mai mulți senatori PSD și ALDE vor lipsi, a fost amânată pentru miercuri.

 

Opoziția a prins momentul propice să testeze votul PSD, după ce Toader a refuzat să mai promoveze OUG pentru modificarea Codurilor penale, proiectul fiind deja trimis la CSM, pentru aviz.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a avertizat vineri, să nu se joace cu focul.

Dragnea o amenință și pe Viorica la pachet cu Tudorel, pentru neadoptarea OUG

În moțiunea intitulată „Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Toader”, Opoziția cere „încetarea de urgenţă a imixtiunii în înfăptuirea Justiţiei, care, potrivit art. 126 alin (1) din Constituţia României republicată, se realizează doar prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instituţii judecătoreşti”.

Semnatarii moţiunii îi cer ministrului Justiţiei să renunţe la „modificările nocive aduse legislaţiei penale şi să procedeze la armonizarea acestora cu deciziile CCR, să renunţe la modificările legislative din domeniul judiciar care contravin principiilor unui stat de drept, dar şi modalităţii de înfăptuire a justiţiei şi a statutului judecătorilor, prevăzute de Constituţia României”

59 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv